Leter etter lure luringer

 VIS SOM SALOMO:Salomo ba om visdom, sier Lisbeth Hjortland.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Kristin Tonning-OlsenSkarpe unge hoder bør nå følge med. For i disse dager må bibelkunnskap finpusses og blyanter kvesses. Det er nemlig tid for den årlige Salomokonkurransen til Indremisjonsforbundet. Og 5-10. klassinger inviteres til å være med i kampen om bibelkunnskaper og gjeve […]

  
VIS SOM SALOMO:
Salomo ba om visdom, sier Lisbeth Hjortland.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Skarpe unge hoder bør nå følge med. For i disse dager må bibelkunnskap finpusses og blyanter kvesses. Det er nemlig tid for den årlige Salomokonkurransen til Indremisjonsforbundet. Og 5-10. klassinger inviteres til å være med i kampen om bibelkunnskaper og gjeve premier; gratis tur til og opphold i Bergen, samt hver sitt gavekort på en kristen bokhandel. Startskuddet har allerede gått, påmeldingsfrist er 15. oktober, og finalen i Bergensområdet er satt til slutten av april neste vår.

– Litt å bryne seg på
Lisbeth kan melde om utfordrende spørsmål i år, slik som foregående år.
– Jeg lover at det skal bli litt å bryne seg på. Men deltakerne er så flinke, at det er ikke lett for oss som skal lage spørsmålene heller, sier hun. Selve konkurransen består av bibelspørsmål og praktiske oppgaver som har med Bibelen å gjøre. Og hensikten er å hjelpe unge mennesker til mer bibellesning.
– Dette er en artig måte å bli kjent i Bibelen på. Det at dette også er en konkurranse, tenner mange unge.
Det er jo moro at det går an å konkurrere om Bibelen også, og ikke bare på idrettsbanen, mener Lisbeth.
Hun kan allerede nå røpe temaene for årets konkurranse:
– Abraham, Jesu oppvekst, Daniel og vennene hans og Johannes Åpenbaring, sier Lisbeth og legger til at det siste temaet er avholdt finalerunden.
– Johannes Åpenbaring er nok et ukjent tema for mange barn og unge, derfor blir dette muligens utfordrende i år, mener barne – og familiekonsulenten.

Lurt å begynne å lese
Konkurransespørsmålene sendes ut til de ulike kretsene. Der videreformidles  spørsmålene til de ulike påmeldte lagene. Hvert lag består av tre personer. Konkurransen går over fire runder.
– De tre første rundene er lagene delt inn i puljer. Vi følger et cup-oppsett, slik at de beste lagene fra hver pulje går videre. Lagene blir tilfeldig satt opp mot hverandre. Tilslutt møtes tre lag fra hver klasse i finalen, forklarer Lisbeth som håper at mange, mange melder seg på til konkurransen.
– Flere er påmeldte allerede, men det er ennå ikke for sent. De som har lyst til å delta, kan melde seg på til kretskontoret sitt eller direkte til meg, sier Lisbeth og mener det er lurt at kunnskapstørste og konkurransesugne luringer finner frem Bibelen og starter forberedelsene til årets største Bibelkonkurranse jo før jo heller. For her skal det konkurreres.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.