– Start barnelag nå!

  Av Egill J. Danielsen– Vi vil gjerne stimulere til å starte flere nye barne- og ungdomslag. Fra årsskiftet gir vi derfor oppstartstøtte til nye lag, sier landsungdomssekretær Bjarte Hammer Aarland (bildet). Alle barne- og ungdomslag innen ImF får fra før ca 4.500 kroner pr år i driftstøtte. Både den nye startstøtten og driftstøtten er […]

  

Av Egill J. Danielsen

– Vi vil gjerne stimulere til å starte flere nye barne- og ungdomslag. Fra årsskiftet gir vi derfor oppstartstøtte til nye lag, sier landsungdomssekretær Bjarte Hammer Aarland (bildet).

Alle barne- og ungdomslag innen ImF får fra før ca 4.500 kroner pr år i driftstøtte. Både den nye startstøtten og driftstøtten er Frifond-midler – statlige midler som deles ut til arbeid blant barn og unge.
– I oppstartsfasen av et lag kan det være behov for midler til for eksempel utstyr eller markedsføring. Kanskje det skal lages plakater for å markedsføre ungdomslaget. Eller T-skjorter til barnelaget. Eller kanskje man vil bruke pengene til å leie inn talerhjelp,  foreslår Aarland.

I dag er det 414 barne- og ungdomslag innen ImF-systemet. Aarland håper dette tallet vil øke i tiden fremover. I tillegg til startstøtte og driftstøtte kan alle lag søke om prosjektstøtte fra den drøye millionen som ImF mottar fra Frifond hvert år.

Varierende beløp
– I år har vi delt ut prosjektstøtte til i alt ni lag. Beløpene har variert fra 1.000 kroner til 65.000 kroner, opplyser landsungdomssekretæren.
– Det ligger i hvert fall økonomisk til rette for å starte barnelag nå, legger han til.
Dersom noen vil vite mer om dette, kan de sende mail til landsungdomssekretæren på følgende adresse: b.aarland@imf.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.