– En forsamling mer i pakt med Guds ord

 NY LEDELSE: Det nye styret i Florvåg Bedehusetter innsettlesen. I forgrunnen formann Roald Evensen. F.v. Gunn-Berit Evensen, Olav Mulelid, Sigve Solheim og Arvid Solberg.(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) Av Kristin Tonning-OlsenForsamlingen på Florvåg bedehus har konstituert seg, fått eget styre, eget lære- og hyrderåd og ikke minst fått eget navn; Indremisjonsforsamlingen på Askøy, forkortet til IMA.Lørdag 15. […]

  
NY LEDELSE: Det nye styret i Florvåg Bedehusetter innsettlesen. I forgrunnen formann Roald Evensen. F.v. Gunn-Berit Evensen, Olav Mulelid, Sigve Solheim og Arvid Solberg.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Forsamlingen på Florvåg bedehus har konstituert seg, fått eget styre, eget lære- og hyrderåd og ikke minst fått eget navn; Indremisjonsforsamlingen på Askøy, forkortet til IMA.
Lørdag 15. januar ble det aller første årsmøtet til forsamlingen holdt, og søndag 16. januar var det høytidelig innsettelse av et nytt lære- og hyrderåd og nytt styre.
– Vi definerer oss nå som en mer fullverdig og mer fullstendig forsamling. Guds ord er klart på at en lære- og hyrdetjeneste skal synliggjøres. Det har vi nå gjort, sier Evensen som i tillegg til å være formann også er medlem i lære- og hyrderådet, som er et eldsteråd. I dette rådet sitter han sammen med Sigve Solheim og Olav Mulelid.

Ingen ny forsamling
Det er ikke noen ny forsamling som samles på bedehuset i Florvåg. Alle de tjuetalls medlemmene kjenner hverandre godt fra før, og de fleste har vært sammen på bedehuset lenge. Da Askøy Indremisjon fremdeles eksisterte, var forsamlingen på Florvåg bedehus under denne. Da Askøy Indremisjon så ble nedlagt for et par år siden, ønsket forsamlingen å fungere videre. Noen få, trofaste ildsjeler dannet en slags møtekomité/lederskap og resten av de andre trofaste ildsjelene fortsatte som medlemmer av forsamlingen. Disse holdt søndagssamlinger sammen på Florvåg bedehus, etter invitasjon fra Florvåg Indremisjon.
Dette skal de nå altså fortsette med, men under nytt navn og som egen forsamling under Indre-
misjonsforbundet.

Brikker på plass
– Med det som har skjedd i løpet av den siste tiden, føler vi at vi har fått en del vesentlige brikker på plass. Mye av det som nå har blitt bestemt, har fungert slik lenge, uten at det har vært formelt vedtatt. Likevel føles det godt å ha valgt et styre og et lære- og hyrderåd. Da slipper man å lure på hvem som har ansvar for hva, og ledelsen blir tydelig, sier Evensen.
– Vi skal fungere som en «menighet». Men vi velger å ikke bruke det ordet, fordi vi ikke synes at dette ordet er et godt ord. Heller ikke vil vi bruke ordet «kirke» som mange bruker. Vi er en forsamling, fremholder Evensen. I denne forsamlingen skal det være mulighet for «alt under ett tak» i følge Evensen.
– Her kan vi ha dåp, konfirmasjon og gravferder. Vi har ikke vielsesrett. Eventuell vielse i forsamlingen må utføres av ordinert forstander/prest med godkjennelse av den lokale vielsesmannen. Men vi kan ha forbønnshandlinger for folk etter at de har blitt viet for eksempel hos fogden, sier Evensen som gleder seg over forsamlingen sin.
– Jeg opplever dette som et godt og varmt åndelig fellesskap, som mitt hjem. Vi ønsker at fellesskapet her skal bli enda varmere. Og så ønsker vi også at dette skal være et sted der nådegavene flyter fritt.
Vi vil være et moderfang, men også et fiskeredskap, opplyser den nye formannen som ønsker seg nye medlemmer til fellesskapet.
– Hvem som helst er velkommen hit, de som ønsker et sted å være, de som lever uten Gud, de som lever uten håp, sier Evensen. Og så skyter Gunn-Berit Evensen inn:
– Unge folk. Vi ønsker oss yngre folk.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.