Full fres på leir

 RADIOBILDILLA PÅ SKILBREI: Hvem kjærer fortest? Tolvåringene Johanne Fauske Bygstad, Vegard Flatjord, Viktoria Fauske Blikås og IngvildFurnes gir flatt jern. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen– Dette er vanvittig gøy. Det er første gang jeg prøver. Ingvild kjører om kapp med Johanne, Vegard og Viktoria på racerbanen. Bilene skrenser og snurrer og er […]

  
RADIOBILDILLA PÅ SKILBREI: Hvem kjærer fortest? Tolvåringene Johanne Fauske Bygstad,
Vegard Flatjord, Viktoria Fauske Blikås og IngvildFurnes gir flatt jern.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

– Dette er vanvittig gøy. Det er første gang jeg prøver.
Ingvild kjører om kapp med Johanne, Vegard og Viktoria på racerbanen. Bilene skrenser og snurrer og er jammen ikke lett å holde styr på. På langsiden klarer Vegard å få full fart på bilen, men krasjer med Johanne i neste sving. Og blir stående i feil kjøreretning.
– Hjelp! Snu bilen min! roper han.
En av tilskuerne – som består av både leirledere og deltakere – kommer til unnsetning, og den unge sjåføren gir full gass igjen. Runde etter runde kjøres med full fres og mange krasj, og vi kommer etter hvert ut av tellingen om hvem som leder.

Nabosamarbeid
Vi befinner oss på loftet til Skilbrei Misjonssenter ved Førde. Norsk Luthersk Misjonssamband eier leirstedet. Men her drives det utstrakt samarbeid med Indremisjonen om å få i stand leirer. Hver høst arrangerer NLM i samarbeid med Sogn og Fjordane Indremisjon minst tre barneleirer her.

Ledermanko
– Det er generelt et problem å få tak i leirledere. Derfor har vi stor nytte av å samarbeide med NLM. Nå skaffer vi ledere fra begge organisasjonene, forteller Runhild Øvreås. (bildet) Hun er ansatt i 50 prosent stilling i et halvt års engasjement i Sogn og Fjordane Indremisjon. Øvreås skal jobbe med barne- og ungdomsarbeid i den ytre delen av kretsen.
– Jeg vil oppfordre voksne kristne til å ta ansvar når det gjelder leirledelse. Til 40 barn trenger vi 10-11 ledere. Leirarbeidet er en kjempestor misjonsmark. For barna strømmer til, bare det finnes ledere som stiller opp og arrangerer leir. Akkurat dette synes å være en gjennomgangsmelodi i mange områder. Det er som regel venteliste til leirene, sier hun.
Øvreås opplyser at man ved Skilbrei nyter godt av at elever ved Sygna Vidaregåande Skule i Balestrand hjelper til ved noen leirer. I tillegg er en del lokale ungdomsledere med på leir. – Men vi skulle gjerne hatt flere bestemødre, legger hun til.

Livsvarig verdi
Barne- og ungdomsarbeideren understreker sterkt betydningen av leirarbeid.
– Barna kan få et møte med Jesus som kan ha betydning for resten av livet. I tillegg er det viktig sosialt sett. Mange kommer igjen og igjen – et tegn på at de trives. Det er fantastisk å kunne gi barna noe positivt midt i alt det negative som samfunnet byr på. Jeg har hørt mange si at leirarbeidet bevarte dem som kristne. Det som er sådd i et barn kan også spire frem i voksen alder, sier Øvreås. Som oppfordrer alle voksne:
– Si ja til å bli leirleder!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.