Helse for livet

 ANNERLEDES HJERTEMEDISIN:Når indresår skal helbredes, og hjertet restaureres,kan Bibelen og Guds ord hjelpe. Marit og Eilif Haaland underviser om en annerledeshjertemedisin. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Kristin Tonning-OlsenVi må ut av løgn og inn i sannheten. Bli mer og mer lik Jesus. Bli bedre kjent med Gud og oss selv, sier Eilif Haaland og kurser […]

  
ANNERLEDES HJERTEMEDISIN:Når indresår skal helbredes, og hjertet restaureres,kan Bibelen og Guds ord hjelpe. Marit og Eilif Haaland underviser om en annerledeshjertemedisin.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Vi må ut av løgn og inn i sannheten. Bli mer og mer lik Jesus. Bli bedre kjent med Gud og oss selv, sier Eilif Haaland og kurser det han er god for sammen med kona Marit for et tjuetalls interesserte og oppvakte ImF-ansatte en kveld på arbeiderkurs i desember. For er det noe ekteparet Haaland brenner for, så er det nettopp dette; å veilede folk til et bedre liv ved å sette fokus på deres hjerter. For det er i hjertene det skjer, i følge Haaland. Der tolkes og lagres informasjon om oss selv, om andre mennesker og om Gud. Og leger vi sårede hjerter, kan vi få det bedre. Med Gud, med oss selv og med andre. 

Smakebit
Dette kurset som ImFere deltar på heter «Personlig hel i sjel, ånd og legeme», og er bare en smakebit på noe som er enda større, nemlig et ukeskurs som er kalt «Hjertefokus». Dermed får ImF-ansatte denne kvelden bare en ørliten forsmak på det virkelige kurset.
– Gud skapte oss i sitt bilde. Vi skal være et bilde på Gud. Dette er Guds drøm for oss. Jesus var et helt, sant og sunt menneske. Vi skal vokse opp til å bli mer og mer lik han, sier Eilif Haaland og ber kursdeltakerne om å liste opp egenskaper som Gud har. Kjærlig, tålmodig, overbærende og god, er forslag fra deltakerne.
– Det er ikke umulig for oss å bli noe av dette, mener Haaland. Fordi Den Hellige Ånd kan veilede oss og gi oss kraft og motivasjon til endring.

Hjerte med pluss og minus
– Den du er i dag og der du er i dag er et resultat av sammenhengende valg du har tatt i ditt liv. Det er bevist at fostre kan tenke fra de er fire måneder gamle. Dermed tolker vi mennesker fra dag én. Og hjertet lagrer tolkningene, altså, sier Haaland.
– Bibelen bruker begrepet hjerte 7-800 ganger. Hjertet vårt har stor betydning. Hjertet er stedet for din sanne, egentlige virkelighetsoppfatning; hvordan du ser deg selv, livet ditt og alt som angår livet inklusive Gud, underviser Eilif Haaland og påpeker til at Bibelen legger stor vekt på at hjertet vårt skal beskyttes og tas vare på.
– Hjertet er sentrum av vår personlighet, og det er opp til deg å oppdage hjertet ditt, sier Haaland.
Siden hjertet lagrer all slags informasjon, betyr det at det både er positive og negative elementer der. Dette illustrerer Haaland ved å sette plusstegn og minustegn inni et stort, rødt hjerte.
– Minus betegner det negative vi har lagret i hjertet vårt. Modenhet er å ta oppgjør med minusene og med historien vår. I hjertet vårt har vi også bygd opp noen murer for å beskytte oss selv. Disse murene er våre personlighetstrekk, sier Haaland som mener at ved å avsløre og gjøre opp med trekk som ikke er sunne og riktige i følge Bibelen, blir vi helere som mennesker.
– Da kan vi kle av oss det gamle mennesket, og ikle oss det nye i Jesus Kristus. Ultimat helhet, helse og liv kan vi dypest sett bare få gjennom Han, mener Haaland.

«Hulrom» inni oss
– Alle mennesker har «hulrom» inni seg. Dette kommer av at vi ikke har fått oppfylt alle våre behov. Det grunnleggende behovet hos alle mennesker er å motta ubetinget kjærlighet og føle seg betydningsfull. Da opplever vi oss selv som verdifulle. Det meste av det vi sier og gjør, eller ikke sier og ikke gjør, bunner dypest sett i å bevare vår egen verdi eller å øke den. Dette er vår store livsoppgave, sier Eilif Haaland og viser dette med en tegning av en beholder som han kaller b

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.