Finnmark i Betlehem

 ÅRESALG: Årene gikk unna som varmt hvetebrød. Det er viktig å støtte misjonsarbeidet i Finnmark.(FOTO: KJELL HAUAN) Av Kjell HauanEn rekke biler på leting etter parkeringsplass i nærheten av Betlehem i Bergen. Det er torsdag kveld og misjonsmøte med fokus på indremisjonsarbeidet i Finnmark. Kanskje noen ønsker seg til denne landsdelen akkurat nå. Der er […]

  
ÅRESALG: Årene gikk unna som varmt
hvetebrød. Det er viktig å støtte
misjonsarbeidet i Finnmark.
(FOTO: KJELL HAUAN)

Av Kjell Hauan

En rekke biler på leting etter parkeringsplass i nærheten av Betlehem i Bergen. Det er torsdag kveld og misjonsmøte med fokus på indremisjonsarbeidet i Finnmark. Kanskje noen ønsker seg til denne landsdelen akkurat nå. Der er det nok lettere å få satt fra seg bilen.
Endelig er bilen parkert. Når vi ankommer Betlehem høres fellessang fra salongen, som for anledningen er omgjort til møtesal. Salen er nesten fullsatt, og forsamlingen får glimt fra arbeidet i Finnmark. Her får de lytte til sang av ekteparene Leithaug, Reigstad og Norheim, og tale av generalsekretær Karl Johan Hallaråker.

Årer og blomster
Lørdag ettermiddag samles folket igjen i Betlehem. Nå er det utlodning som står på programmet. Men først får vi lytte til sang av Nesttun Indremisjonskor og sangandakt ved musikkonsulent Oddvar Tveiten.
– Nå må dere kjøpe så mye årer at dere kan ro hjem, sier misjonssekretær Aud Karin Kjølvik før åresalget starter. Og folket kjøper, ikke for å ro, men for å støtte misjonsarbeidet i Finnmark. Noen er heldige og får med seg en blomst, en mjuk bamse eller noe søtt å spise hjem. Men her er det ikke viktigst å vinne. Folket har møtt frem fordi de ønsker å gi sitt bidrag til misjonsarbeidet i den nordligste delen av landet vårt. Og resultatet etter to åretrekninger er nesten 10.000 kroner.
Ungdomsmøte lørdag kveld og møte søndag formiddag står også på programmet for misjonsuken i Betlehem. Uken har lang tradisjon. Selv om programmet er
endret de senere år, står fortsatt misjonsarbeidet i Finnmark i fokus denne uken i
februar. Da får forsamlingen glimt fra Finnmark, og får gi sin gave til denne
grenen av indremisjonsarbeidet. Dette året kom det inn over 23.000 kroner.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.