ImF-kirke i Ålesund

  UNGDOMMELIG: Sunnmørskirka vil ha barnefamilierog enslige unge voksne som hovedmålgruppe.F.v.: Eivind Holmen, Jan Løkkeborg og Erik Furnes.Inge Bertil Straume var ikke tilstede da bildet ble tatt.(FOTO: HILDE LILLEVOLD HÅBERG) Av Egill J. Danielsen Mange indremisjonsfolk i Ålesunds-området lengter etter en komplett menighet, sier Erik Furnes. Sammen med Kjell Eivind Holmen, Jan Løkkeborg og Inge Bertil […]

  
UNGDOMMELIG: Sunnmørskirka vil ha barnefamilierog enslige unge voksne som hovedmålgruppe.
F.v.: Eivind Holmen, Jan Løkkeborg og Erik Furnes.Inge Bertil Straume var ikke tilstede da bildet ble tatt.
(FOTO: HILDE LILLEVOLD HÅBERG)

Av Egill J. Danielsen

 Mange indremisjonsfolk i Ålesunds-området lengter etter en komplett menighet, sier Erik Furnes. Sammen med Kjell Eivind Holmen, Jan Løkkeborg og Inge Bertil Straume utgjør han arbeidsgruppen som forbereder oppstart av Sunnmørskirka.

Furnes har i flere år registrert at mennesker forlater Indremisjonen og søker andre sammenhenger som kan tilby fullt fungerende menigheter. Han ønsker å demme opp for dette, og har tatt initiativ til arbeidsgruppen som nå vil plante menighet i Indremisjonens setting.

– Det er en økende trend i landet at også misjonsorganisasjonene tilbyr alt under ett tak i sine forsamlinger. Vi vil ta steget fullt ut og gi et helhetlig tilbud med dåp, nattverd og konfirmasjon. Sunnmørskirka får ikke vigselsrett, men vil tilby kirkelig velsignelse ved ekteskapsinngåelse. Dessuten vil vi ha ordning for begravelse, sier Furnes.

– Ikke konkurrent. Planene ble presentert på et informasjonsmøte på Borgund Folkehøgskole torsdag 21. april. Om grunnen til at man ikke starter med regulære møter i Sunnmørskirkas regi før til nyttår, sier Furnes følgende:
– Vi ønsker å være en berikende del av det eksisterende bedehuslivet i regionen, ikke en konkurrent. Samtlige bedehusforeninger i Ålesund har allerede lagt sine planer for virksomheten frem til årsskiftet. Vi vil ikke komme på banen og fortrenge disse planene nå. Vi ønsker å skape et program i samarbeid med de eksisterende forsamlingene.

Leie på bedehus. Lokalisering av Sunnmørskirka er ikke bestemt. Ifølge Furnes ønsker en å leie lokaler i et av områdets eksisterende bedehus.

– Vi har nå god tid til å planlegge menighetens virksomhet. Frem mot nyttår vil vi ha noen inspirasjonssamlinger i tillegg til at arbeidsgruppen vil jobbe videre med
etableringsplanene.

Hyrderåd. Arbeidsgruppen har utarbeidet et visjonsdokument for menigheten. Der fremkommer det at Sunnmørskirka vil ha en demokratisk styreform i samsvar med vanlig indremisjonspraksis. Årsmøtet blir menighetens høyeste organ, og velger et lederteam som kalles hyrderåd. Et menighetsstyre vil ta seg av det praktiske og lede i samarbeid med Hyrderådet. Menighetsstyret velges også av årsmøtet. Hyrderådet er en del av menighetsstyret. Menighetens årsmøte kaller og innsetter pastor og arbeidere, ifølge Sunnmørskirkas visjonsdokument.

Sunnmørskirka vil tilhøre Sunnmøre Indremisjon hvor Erik Furnes til daglig er kretssekretær. Dermed hører den også inn under ImF-fellesskapet.

Nummer to i ImF. Sunnmørs-kirka blir den andre menigheten innen Indremisjonen. Fra før finnes IM-kirken i Åsane i Bergen. Ingen av de to forsamlingene er per i dag menigheter eller kirkesamfunn i juridisk forstand. Det vil si at personer som er medlem i Den norske Kirke, også kan være med i Sunnmørskirken og IM-kirken. Det er ikke tillatt å være fullt medlem av mer enn ett kirkesamfunn i Norge.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.