– Drømmeåpning!

Av Kristin Tonning-Olsen STORSAMLINGER: Her, i Ålesund Bedehus, holder Sunnmørskirka til.FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN – Dette oversteg alle forventinger vi hadde på forhånd. Jeg hadde riktignok fått signaler om at flere skulle komme tilreisende fra distriktet. Men at det skulle komme 250 stykker, og det folk i alle aldre, det hadde jeg ikke trodd, sier en […]

Av Kristin Tonning-Olsen

 Ålesund Bedehus...

STORSAMLINGER: Her, i Ålesund Bedehus, holder Sunnmørskirka til.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

– Dette oversteg alle forventinger vi hadde på forhånd. Jeg hadde riktignok fått signaler om at flere skulle komme tilreisende fra distriktet. Men at det skulle komme 250 stykker, og det folk i alle aldre, det hadde jeg ikke trodd, sier en oppglødd Furnes dagen derpå. Han kan fortelle at det rullet inn hele 15.000 kroner i de sunnmørske kollektbøssene.
– Det at det kom inn så mange penger, viser at folk virkelig har et engasjement for Sunnmørskirka. Man gir ikke så mye hvis man ikke mener noe med det, tror Furnes.

Vil skape glød.
Søndag gikk altså Sunnmørskirka sitt første offisielle møte av stabelen i Ålesund Bedehus i Ålesund sentrum. Forsamlingen har eksistert på tankeplanet i åtte-ti år. Men det var først i fjor at en arbeidsgruppe satte seg ned for å se på mulighetene for et slikt møtepunkt som Sunnmørskirka skal være.
– Vi tenker oss at dette skal være et sted der folk skal hente inspirasjon og oppmuntring til sitt lokale engasjement. For det er nemlig vårt ønske; at folk som går i Sunnmørskirka også skal gå i sine forsamlinger der de hører hjemme. Vi håper at Sunnmørskirka kan være med på å gjøre de lokale forsamlingene rikere, og skape en ny glød i disse forsamlingene. Furnes sier at Sunnmørskirka også skal være et sted å feire og et sted der folk kan få alt under ett tak; dåp, nattverd og konfirmasjon.
– Men lokalt, der driver man mer utadrettet arbeid, som for eksempel Alpha-kurs.

Lederskap ikke klart. 
Sunnmørskirka har ikke valgt lederskap enda. Det skal komme på et senere tidspunkt.
– Vi tenker oss at vi først skal ha et par storsamlinger. Så vil vi ha et innføringskurs i vår en gang, der folk kan bli kjent med vår lære, vårt ståsted og vår kultur. Etter det er gjort, vil folk kunne tegne medlemskap. Og så ser vi nærmere på hvem som skal lede forsamlingen, hvem som skal sitte i styret, og hvem som kommer til å utgjøre hyrderådet, sier Furnes. Han skal selv, sammen med resten av Sunnmøre Indremisjon og generalsekretæren ha tilsyn med Sunnmørskirka.
– Det blir ikke meg som skal lede forsamlingen. Det hadde blitt å blande kortene.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.