– Søk studiestøtte nå!

 STUDIERING: Studiearbeid er viktig sosialt og åndelig arbeid i mange lokalmiljø, mener Jostein Skutlaberg. FOTO: VEGARD VALD/NKrS Av Egill J. Danielsen – I år er det ekstra viktig å søke pengestøtte til studiearbeid innen ImF, mener undervisningskonsulent Jostein Skutlaberg. Grunnen er at fremtiden til Norsk Kristelig Studieråd (NKrS) står på spill. Stadig færre har nemlig […]

  
STUDIERING: Studiearbeid er viktig sosialt og åndelig arbeid i mange lokalmiljø, mener Jostein Skutlaberg.
FOTO: VEGARD VALD/NKrS

Av Egill J. Danielsen

– I år er det ekstra viktig å søke pengestøtte til studiearbeid innen ImF, mener undervisningskonsulent Jostein Skutlaberg. Grunnen er at fremtiden til Norsk Kristelig Studieråd (NKrS) står på spill. Stadig færre har nemlig søkt om økonomisk støtte til kursvirksomhet de siste årene. Det har blitt en ond sirkel for Studierådet. I 2002 deltok nesten 30.000 personer på kurs som var klarert for pengestøtte fra NKrS. I fjor var tallet nede i 22.215, en nedgang på omkring 26 prosent på tre år.

Rød-grønt håp
– Den forrige regjeringen halverte det totale beløpet til studiearbeid i Norge. Derfor har støttebeløpene som deles ut blitt ganske lave. Det har gjort det mindre attraktivt å søke pengestøtte. Med den rød-grønne regjeringen er det håp om at be-
vilgningene til denne typen folkeopplysning vil bli prioritert mye høyere. Men det forutsetter at folket viser interesse og signaliserer at de ønsker slik støtte, sier Jostein Skutlaberg som representerer ImF i NKrS sitt representantskap.
Skutlaberg opplyser at pengebeløpet et bestemt studieforbund får tildelt, baseres på deres aktivitet året før. Om NKrS har få søknader om støtte ett år, får de mindre penger det neste året. Slik kan en negativ spiral i verste fall føre til nedleggelse.

Avgjørende
– Dersom mange søker i år, vil NKrS få mer statlige penger neste år. Og en sannsynlig økning i totalbevilgningene fra regjeringen vil gjøre potten enda større. Derfor kan høy aktivitet i år føre til en ny vår for studieforbundet vårt. I motsatt fall er fremtidsutsiktene dystre, frykter Skutlaberg.
I fjor fikk 44 studietiltak i ImF pengestøtte. Det var en økning på 14 fra året før. Om den trenden holder seg, er Skutlaberg fornøyd. Men det er langt igjen til glansdagene fra 90-tallet. I 1994 fikk 174 studiegrupper i ImF støtte.
– Det er egentlig fantastisk at staten støtter folkeopplysningsarbeid på denne måten. Alle kan få støtte til å gjøre seg klokere. Det ville være utrolig trist om tilbudet forsvant, sier Skutlaberg som gjerne sender søknadskjema til dem som ønsker det.

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.