Vi trenger levende vitner

 EN SANNHET: – Jesus er veien, sannheten og livet. Det gjelder for alle, sier Mali-misjonær Kai-Even Bjørdal.FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen Misjonær Bjørdal har med bekymring notert seg Mulla Krekar sitt utsagn om at innen 2050 vil 30 prosent av Vestens befolkning være muslimer.– Dette maner til at kristne engasjerer seg. Saltet må ikke […]

 Kai-Even Bjørdal 
EN SANNHET: – Jesus er veien, sannheten og livet. Det gjelder for alle, sier Mali-misjonær Kai-Even Bjørdal.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

Misjonær Bjørdal har med bekymring notert seg Mulla Krekar sitt utsagn om at innen 2050 vil 30 prosent av Vestens befolkning være muslimer.
– Dette maner til at kristne engasjerer seg. Saltet må ikke tape sin kraft, og vitnesbyrdet om forsoningen, som er nedlagt i oss, må få utløp, sier Kai-Even Bjørdal. Han skulle vite hva han snakker om, sunnmøringen som i sju år har vært Normisjons-misjonær i det muslimske landet Mali i Nord-Afrika. Her er han vanligvis stasjonert sammen med kona Oddrun Malum og deres to barn, Bendik og Isak. Nå er han hjemom på et års opphold i Norge.

– Fortell om Jesus
Og han har et brennende ønske; at kristne tør å fortelle om Jesus til muslimer.
– Vi må ikke slå oss til ro med en allmenn, menneskelig og religiøs dialog med mu-
slimene. Dette er en dialog som aldri kommer lenger enn til å finne ut av hva vi har til felles. God moral og felles verdier kan ikke frelse noen. Kristenfolket må møte islam med det kristne vitnesbyrdet, nemlig at Jesus er veien, sannheten og livet. Og at ingen kommer til Faderen uten gjennom han, sier Bjørdal og fortsetter:
– I Norge er vi vitne til en utvanning av det kristne budskapet. Vi er alt for opptatte av å ikke skulle tråkke noen på tærne, og bare være snille og tolerante. Det går ikke, sier Bjørdal som mener det hele blir alt for tannløst i møte med islam.
–Baserer man sitt liv på det som står i Bibelen, og hevder at Jesus er eneste vei til Gud, settes man nesten i samme bås som ytterliggående muslimer og kalles mørkemenn. Det er trist.

Vitne der man er
– Vi som kristne er kalt til å drive misjon. Misjonærer kan vi enten være i utlandet eller hjemme i Norge. Ved å være vitner der vi er, kan vi fortelle om Jesus. Vi kan byg-ge vennskap med muslimer rett utenfor vår egen stuedør, sier Bjørdal som har vært med på nettopp det i Mali. Der har han og kona fått kontakt med mange mennesker i sitt nærmiljø. Det som begynte som treff på deres egen veranda, har utviklet seg til å bli en hel menighet.
– Det er klart at misjon i utlandet er annerledes. I Mali, for eksempel, er det mye mer åpent og sosialt, mens her hjemme lever vi mer lukket. Men vi nordmenn kan likevel få kontakt med andre religioner og folkeslag, vi kan åpne hjemmene våre og sosialisere med hverandre. Da bygges vennskap, sier Bjørdal som mener det er en essensiell nøkkel til evangelisering.

Unikt budskap
– Det er viktig å møte andre mennesker med kjærlighet. Også muslimer. Jesus elsker alle, uansett. Han er agape-kjærlighet. En slik kjærlighet som vi finnes i Bibelens Gud, finner man ikke i noen andre religioner, sier Bjørdal som mener kristne har et unikt budskap.
–I andre religioner kreves det at man skal gjøre mye for å bli frelst. I islam skal man fortjene en frelse. Men hos vår Gud kan vi bare ta imot det som Gud har gjort ferdig for oss. Han venter ikke noe tilbake. Vi som er kristne, har ingenting å skamme oss over, sier Bjørdal og sender herved misjonsoppfordringen til kristenfolket.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.