Stor økning i barne- og ungdomslag

  GLEDELIG ØKNING: Kennet Foss har tallene klare, ImF fikk 30 nye barne- og ungdomslag i fjor. FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV av Vilhelm Viksøy   – Dette er veldig spennende og bra, sier landsungdomssekretær Kenneth Foss. Han har akkurat rapportert tallene videre til myndighetene.   Ny startstøtteVed utgangen av 2005 hadde ImF 266 lag som fører medlemslister […]

Kenneth Foss... 

GLEDELIG ØKNING: Kennet Foss har tallene klare, ImF fikk 30 nye barne- og ungdomslag i fjor.
FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

av Vilhelm Viksøy

 

– Dette er veldig spennende og bra, sier landsungdomssekretær Kenneth Foss. Han har akkurat rapportert tallene videre til myndighetene.

 

Ny startstøtte
Ved utgangen av 2005 hadde ImF 266 lag som fører medlemslister og tar medlemskontingent. Disse lagene danner nå grunnlag for hvor mye statstøtte ImF-Ung vil få i 2007 og hvor mye lagstøtte de vil få til fordeling via Frifond-midlene. I tillegg finnes ca 150 lag i kartoteket som ikke tar kontingent. Disse får man ikke støtte for.

 

– En av grunnene til økningen kan være startstøtten ImF-Ung innførte i fjor. Alle nye lag som startes får nå en startstøtte på 5000 kroner de kan bruke i oppstartsfasen. Dette kommer i tillegg til årlig støtte gjennom Frifond-midlene og evt prosjektstøtte til konkrete prosjekt.

 

– Er det en reell vekst eller er det bare gamle lag som har registrert seg annerledes?
– Noen lag er nok det, men alle de 15 lagene som har kommet siden jul er helt nye lag.

 

Viktig arbeid
Økningen i antall lag vil trolig slå positivt ut for statstøtten neste år, men det er flere faktorer som spiller inn. Størrelsen på den samla potten som skal fordeles mellom organisasjonene og medlemstallene til de andre, avgjør også.
– Men mulighetene våre øker. Vi har gjort vår del av jobben, sier Foss.
– Uansett er det veldig gledelig med nye lag. Barne- og ungdomsarbeidet er selve bærebjelken i det vi driver med. Det er et utrolig viktig arbeid. Dette er morgendagens kristenledere, sier Foss.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.