Ny satsing for P7 Kristen Riksradio

 KLAR TIL SENDING: En pc, et stille rom og et godt headsett. Det er alt som skal til når Johnn Hardang skal lage kristen riksradio. Og noe godt å formidle, selvfølgelig. FOTO: VILHELM VIKSØY av Vilhelm Viksøy – Vi hadde stor tror på at vi skulle greie å snu utviklingen, men at resultatet kom så […]

Johnn Hardang... 
KLAR TIL SENDING: En pc, et stille rom og et godt headsett. Det er alt som skal til når Johnn Hardang skal lage kristen riksradio. Og noe godt å formidle, selvfølgelig.
FOTO: VILHELM VIKSØY

av Vilhelm Viksøy

– Vi hadde stor tror på at vi skulle greie å snu utviklingen, men at resultatet kom så fort var veldig overraskende, sier radiopastor Johnn Hardang. Han har stått i spissen for en kraftig snuoperasjon
det siste året.

Aksjeselskapet er solgt og radioen er nå organisert som en forening. Staben er slanket, hovedkontoret i Oslo er langt ned og den resterende virksomheten er flyttet til Knappskog på Sotra.

– Dette har vært en hard slankemedisin, men nå ser vi resultatene. I tillegg har gaveinntektene økt betydelig, og vi har fått et nytt økonomisk grunnfjell å stå på, sier Hardang.

Tapt konsesjon
Særlig to forhold slo nesten lufta ut av den elleve år gamle radioen; tapt kamp om riksdekkende konsesjon og bortfall av produksjonsstøtte fra USA.
P7 var en del av tilbudet fra Kanal 5, men tapte kampen mot P4 og Kanal 24 om de nye konsesjonene i 2004.
– Vi hadde et reelt håp og burde nok hatt den ene, sier Hardang I tillegg fikk moderradioen Insight for Living i USA økonomiske problemer, og kunne ikke lenger dekke lønns- og produksjonskostnadene for den norske versjonen Vindu mot Livet.

Nye konsept
Fra kjelleren på Knappskog handler det nå om å lage Vindu mot Livet enda bedre, og gjerne lage noen nye vindu.
– Vindu mot Livet kommer til å fortsette. Der har jeg mye uferdig liggende. I tillegg er Veien gjennomBibelen med Åge Nevland ferdig innspilt, og vil bli sendt ut 2007.
– Men vi ser også at vi må fornye oss. Vi trenger nye konsept og har noe veldig spennende på gang, sier Hardang, som ikke vil røpe noen av detaljene.

 Riksdekkende radio er ikke lenger tema. Nå er det web-radio og nærradionettet som er satsingsområdene.
– Vi nærmer oss distribusjonsavtale med 50 nærradioer. Og det mest spennende er at flere av disse
er vanlige, sekulære stasjoner som ønsker et livssynsprogram.

Satser i Midt-Østen
Overskuddet i P7 gir også mulighet til å gå inn som sponsor til to program laget av Trans World Radio. Begge sendes i Midt-Østen.
– I dette området bor det 400 millioner mennesker, halvparten er under 20 år. Skulle vi brukt ett eneste sekund på å si navnet «Jesus» til hver av disse og holdt på døgnet rundt, ville vi trenge 13 år før vi var ferdige. Radio gir enorme muligheter i et område der folk hører mye på radio og stadig flere muslimer
spør om islam er det rette, sier radiopastoren engasjert.

– Jeg er så takknemmelig til styret for at de turde å gjøre det vi nå gjør. Det er et utrolig flott signal fra styret om at de satser. Og det er sunt å tenke litt lenger enn nesetippen.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.