Menighet med filmsuksess

 NY KRISTEN FILM: Facing the Giants gjør suksess i USA. av Åse Johanne Koppang Stie Filmer har mye makt når det gjelder å forme samfunnet, innså lederne i Sherwood baptistmenighet i delstaten Georgia. Derfor gikk drøyt 500 av medlemmene i gang med nettopp en slik produksjon. Alt er gjort av menighetens egne, men det skal […]

Facing the Giants... 
NY KRISTEN FILM: Facing the Giants gjør suksess i USA.

av Åse Johanne Koppang Stie

Filmer har mye makt når det gjelder å forme samfunnet, innså lederne i Sherwood baptistmenighet i delstaten Georgia. Derfor gikk drøyt 500 av medlemmene i gang med nettopp en slik produksjon. Alt er gjort av menighetens egne, men det skal nevnes at to av menighetens pastorer, som også er brødre, har hatt en livslang drøm om å lage filmer.

Sony lot seg imponere av hva menigheten hadde fått til, og gikk med på å distribuere Facing the Giants til kinosaler over hele USA.

Motvekt til Hollywood
I følge nettstedet preaching.com påpeker produsent og pastor Jim McBride at Hollywood i alt for lang tid har presentert stereotype kristne i et negativt lys. Nå tror han at moderne teknologi og lavere filmkostnader vil gjøre det mulig for grasrot-kristne å gi et mer korrekt bilde av hvem de er.
Lavbudsjettfilmen Facing the Giants handler om fotballtreneren Taylor. I utgangspunktet gjør han en dårlig jobb, og skolelaget taper og taper. Det blir snart klart at enkelte fedrene vil sparke han. En uventet utfordring gir trener Taylor håpet tilbake. Han våger å stole på Gud, og han får med seg gutta i Eagels på det samme.

Facing the Giants inneholder alt det en amerikansk familiefilm bør bestå av, både glede, sorg, sinne, humor og håp.

Vellaget
Nå skal filmen distribueres til flere: 20th Century Fox startet i september et underbruk med navn FoxFaith. I følge foxfaith.com skal de formidle moralske og familievennlige filmer, deriblant Facing the Giants.

BBC opplyser at selskapet er spesielt rettet inn mot amerikanske kirkegjengere. Bakgrunnen er at Hollywood, som følge av Mel Gibson-suksessen The Passion of the Christ, har oppdaget at det kan være store inntekter å hente blant amerikanske kristne, en gruppe som vanligvis er skeptiske til kommersielle filmer.

Facing the Giants har hittil fått en varm velkomst. Redaktør Michael Duduit i preaching.com mener filmen er en vellaget produksjon.

KPK.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.