Ny forsamling på Nærbø

 NY FORSAMLING: Barnearbeidet Fargeklatten har fått mange unge medlemmer etter oppstarten for noen uker siden.FOTO: VILHELM VIKSØY Av Vilhelm Viksøy Normisjon og ImF har startet ny, felles forsamling på Nærbø bedehus. Nylig feiret de også nattverd for første gang søndag formiddag. – Dette er en fest. Det er mektig å få dele ut nattverd til […]

  
NY FORSAMLING: Barnearbeidet Fargeklatten har fått mange unge medlemmer etter oppstarten for noen uker siden.
FOTO: VILHELM VIKSØY

Av Vilhelm Viksøy

Normisjon og ImF har startet ny, felles forsamling på Nærbø bedehus. Nylig feiret de også nattverd for første gang søndag formiddag.

– Dette er en fest. Det er mektig å få dele ut nattverd til så mange. Og stort å se voksne og barn komme sammen, sier Magne Wold som hadde ansvaret for nattverden. I utgangspunktet var han litt skeptisk til å lage en slik bedehusforsamling. Ikke fordi han var uenig i formen, men fordi han ønsket at det ble et fellesprosjekt for hele bedehuset og ikke bare et samarbeid mellom ImF og Normisjon.
– Jeg håpet i det lengste at det skulle gå, men ikke alle organisa-sjonene ville være med. Og når den drømmen ikke ble noe av, vil jeg ikke stoppe utviklingen av noe jeg opplever Gud vil, sier Wold.

Huskirker
Den nye forsamlingen er ikke bare en ny storsamling på søndagen. Røttene har grodd i flere år i mange smågrupper.
– Hadde det bare vært endringen på søndagen, hadde vi aldri våget dette. Vi har egentlig snudd alle stener og bygd det hele fra bunnen av, sier Terje Undheim, en av ildsjelene bak den nye forsamlingen på Nærbø.
Smågruppene har eksistert i flere år, men problemet har vært å få en felles profil og en samlende retning. Noen av gruppene har vært knyttet opp mot samlinger på torsdagskveldene, andre har bare hatt løs tilknytning til bedehuset. Nå har de funnet modellen og mye av denne er hentet fra «naboen» ImF Bryne på Saron og deres huskirker.
– Vi fant ut at vi måtte gjøre noe mer radikalt. Vi ønsker å leve i lag. Vi vil være en forsamling, ikke bare gå i en forsamling, sier
Undheim, om valget.

Åndelig tilsyn
En del av de gamle smågruppene har gått over som grupper i de nye huskirkene, og Undheim håper at de skal bli stadig flere grupper selv om dette er en litt ny og annerledes måte å tenke på.
Fortsatt er det mange ting å finne ut av for det midlertidige lederskapet. Åndelig tilsyn er ett av spørsmålene som de ser vil være viktig å få på plass, men som de vet vil bli utfordrende siden dette er et samarbeid mellom to organisasjoner. Og sannsynligvis vil det også komme spørsmål om dåp etter hvert.
– Vi har ikke planlagt dåp og legger ikke opp til at det skal skje. Men samtidig må vi innse at det spørsmålet vil komme en dag og da må vi i alle fall være klare til å prate om det og diskutere hva vi vil gjøre, sier Arne Ege, som også har vært med å forme den nye forsamlingsmodellen.
– Men akkurat nå tenker vi mest på å bygge forsamling og danne smågrupper. Vi konsentrerer oss om å skape et sted der folk skal få leve, og har ikke fokuset først og fremst på seremoniene.   

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.