ImF vil skille stat og kirke

Kjell Hauan Indremisjonsforbundet (ImF) har nå gitt sin høringsuttalelse til Gjønnes-utvalget sin innstilling. Her anbefaler ImF det tredje alternativet i innstillingen; en selvstendig folkekirke på lik linje med andre tros- og livssynssamfunn.Om kirken skal ivareta sitt oppdrag som lys og salt i landet, må den kunne operere fritt i forhold til styresmaktene og bunden av […]

Kjell Hauan

Indremisjonsforbundet (ImF) har nå gitt sin høringsuttalelse til Gjønnes-utvalget sin innstilling. Her anbefaler ImF det tredje alternativet i innstillingen; en selvstendig folkekirke på lik linje med andre tros- og livssynssamfunn.
Om kirken skal ivareta sitt oppdrag som lys og salt i landet, må den kunne operere fritt i forhold til styresmaktene og bunden av Guds ord, bare forpliktet på kirkens bekjennelse. ImF er også urolig for utviklingen der politikerne mer og mer bruker statskirkemakten til å diktere kirkens lære og praksis.
ImF frykter også at en lovforankret folkekirke blir ennå mer i politikernes hender. «Dersom Stortinget framleis skal ha hand om dei djupaste lovspørsmåla, blir kanskje denne ordninga enno meir i politikarane sine hender når dei ikkje lenger blir bundne av Grunnlova sitt ”filter”. Forslaget er tydeleg eit kompromiss med mange ulike premisser. Det gjer det også uvisst og kan gje vilkårlege løysingar i ulike storting.» 

Les høringsuttalelsen her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.