– Flere ser alkoholens skadevirkninger

  RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge. FOTO: ODD HAGEN, KPK Av Torbjørn Greipsland Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.– Henvendelser vi får, tyder på […]

  

RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge.
FOTO: ODD HAGEN, KPK

Av Torbjørn Greipsland

Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.
– Henvendelser vi får, tyder på at flere og flere ser de store problemer som alkoholmisbruk skaper for den enkelte og for samfunnet. At vi fikk TV-aksjonen, tar vi også som tegn på at komiteen som foreslo Blå Kors, har tillit til det arbeidet vi utfører innen forebygging og behandling, sier Glimsdal.

– Avholdsorganisasjonen IOGT i Sverige har fått 24.000 nye medlemmer på to år. Også IOGT Norge opplever medlemsøkning. Tror du vi kan få en lignende utvikling i Norge med økt engasjement for edruskapssaken?
– IOGT i Sverige har uten tvil gjort et meget godt arbeid for å få folk til å melde seg inn i avholdsorganisasjonen. Vi vil studere det de har gjort, og håper på at også de organisasjonene som her i landet arbeider for edruskapssaken, kan oppleve noe lignende.

– Du sier du ser tendenser til at fleiping med avhold og edruskap er på retur. Tror du det er sannsynlig at folk her i landet vil skifte syn like radikalt i edruskapsproblematikken som de har gjort når det gjelder røyking og røykeloven?
– Jeg tror det er mulig fordi flere og flere ser skadevirkningene av alkoholbruk, for den enkelte og for samfunnet, sier Steinar Glimsdal. KPK.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.