– Veldig moro å være søndagsskolelærer!

 VIKTIGE OPPGAVER: Einar Lunde er søndagsskolelærer på fritiden og mener søndagsskolen er viktigere enn noen gang. Her er han i studio i NRK. KPK-foto: Helge Bratsberg Av Helge Bratsberg, KPK Han begynte i NRK som sommerhjelp i 1968, og har vært fast ansatt i rikskanalen siden 1970. –  NRK er en fantastisk arbeidsplass, og har […]

  
VIKTIGE OPPGAVER: Einar Lunde er søndagsskolelærer på fritiden og mener søndagsskolen er viktigere enn noen gang. Her er han i studio i NRK. KPK-foto: Helge Bratsberg

Av Helge Bratsberg, KPK

Han begynte i NRK som sommerhjelp i 1968, og har vært fast ansatt i rikskanalen siden 1970.
–  NRK er en fantastisk arbeidsplass, og har jeg helsa, blir jeg her til jeg er 70, sier Einar Lunde. Vi møter ham i NRK-huset på Marienlyst. Lunde skal lede kveldens Dagsrevy-sending og har så smått startet forberedelsene.

Søndagsskolegutt
Siden han var guttunge har Einar Lunde hatt et forhold til søndagsskolen. Fram til han var ti år bodde han i Stavanger, og her gikk han på søndagsskole som den gang var i klasserom på skolen.
– Jeg husker flanellografen og de mange spennende fortellingene. Og for ikke å snakke om da vi fikk besøk av tante Guri, som var full av historier fra misjonsmarken. Det skapte nysgjerrighet, minnes Lunde.

Da familien flyttet til Oslo og Lambertseter fortsatte både han og søsknene på søndagsskolen. Engasjementet for søndagsskolen har Einar Lunde tatt opp igjen de fire-fem siste årene. I Østerås menighet i Bærum har han og kona Ellen gått inn som søndagsskolelærere. De er en del av et team av ledere som deler søndager seg imellom, og der søndagsskolen er en del av gudstjenesten. 
– Antall barn hver gang varierer ganske mye, men jeg syns det er veldig moro å delta, også fordi sønnen vår Samuel på sju år er med, sier Lunde.

Han syns det nye opplegget SPRELL LEVENDE ser spennende ut.
– Med så små ressurser vi har og så korte samlinger, er det begrenset hvor mye vi kan bruke av det opplegget i Østerås. Men jeg syns det er flott at søndagsskoleforbundet har utarbeidet et slikt kreativt opplegg som kan tilpasses den enkelte søndagsskole.

– Viktigere enn noen gang
Utenfor kontoret til Einar Lunde haster NRK-ansatte forbi. Man aner at tempo og puls er over gjennomsnittet. Lundes Dagsrevy-kollega Nina Owing stikker hodet inn og må gi en rask beskjed. Så er samtalen i gang igjen. Om søndagsskolen og om samfunnsutviklingen i Norge.
– Med  kristendomsfaget på vei ut av skolen og stadig økende sekularisering i samfunnet, mener jeg søndagsskolen er viktigere enn noen gang. Det er så viktig å gi den oppvoksende generasjon innføring og opplæring i vår kristne kultur og vår kristne tro. Søndagsskolens viktigste oppgave er å gi barna et møte med Jesus Kristus, sier han.

I lys av den såkalte ”engledebatten” har han gjort seg noen tanker.
– Englene er der og de finns. Men det aller viktigste er at Jesus er Veien, Sannheten og Livet, sier Einar Lunde.

KPK

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.