– Les, be og skriv!

 KJEMPER MOT NY LOV: Øivind Benestad var på Bibelskolen Bildøy i forrige uke. FOTO: ØYVIND H. SÆTHRE Av Øyvind H. Sæthre Saken om den kjønnsnøytrale ekteskapsloven blir behandlet rundt påske neste år. Fram til da jobber Øivind Benestad hardt for å få folk til å kjempe mot denne loven.– Om du har lyst til å […]

  
KJEMPER MOT NY LOV: Øivind Benestad var på Bibelskolen Bildøy i forrige uke. FOTO: ØYVIND H. SÆTHRE

Av Øyvind H. Sæthre

Saken om den kjønnsnøytrale ekteskapsloven blir behandlet rundt påske neste år. Fram til da jobber Øivind Benestad hardt for å få folk til å kjempe mot denne loven.
– Om du har lyst til å gjøre en innsats for å hindre at loven blir vedtatt, kreves det ikke all verdens innsats, sa han til elevene på Bibelskolen Bildøy og andre tilhørere da han besøkte skolen for kort tid siden.

Enkle grep
Benestad sier at det nå er tid for å gjøre tre ting om du vil bidra. Det første er å skaffe seg kunnskap om saken. Så er det viktig å be. Når det er gjort er det skriving som må til. I faktaboksen finner du telefonnummer, post- og nettadresser du kan bruke for å få mer informasjon, bestille eller laste ned matriell og for å sende inn underskriftslister.

– Bønnemanualen vi har laget er et godt redskap. Der står blant annet navnene, telefonnumrene og e-postadressene til alle stortingsrepresentantene. Det er spesielt viktig at unge sender en melding eller skriver en mail. Mange tror at motstanderne av den nye loven er gamle bedehusfolk på Vestlandet. Politikerne vil derfor legge mer merke til henvendelser fra unge folk som dere. Men husk å være høflig, personlig, saklig og kort, da når dere lengst, sa Benestad.

Ny minister
– Hva betyr det at Manuela Ramin-Osmundsen har tatt over som minister etter Karita Bekkemellem?
– Det at vi nå ikke lenger har en minister som har denne loven som sin hjertesak, kan skape en ny dynamikk i saken. Det gir derfor håp om at vi kan få til mer. Ramin-Osmundsen er dessuten katolikk, sier Benestad.


Fakta – Ja til ekteskapet
www.jatilekteskapet.no
www.morfarbarn.no
Telefon: 99 23 23 54
Adr: Ja til ekteskapet
Boks 8253 4676 Kristiansand

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.