Storslått Singing

  LØFT I SANGEN:The Talley Trio, her ved far og datter, greide nok en gang å begeistre indremisjonspublikumet i Norge. Bildene er fra fjorårets generalsforsamling i ImF (FOTO:EGILL J. DANIELSEN) Av Sigrid Karoline Aarsland – Det er første gang vi arrangerer Singing in the city, så vi vet ikke hva dette vil bli! Men vi […]

  
LØFT I SANGEN:The Talley Trio, her ved far og datter, greide nok en gang å begeistre indremisjonspublikumet i Norge. Bildene er fra fjorårets generalsforsamling i ImF (FOTO:EGILL J. DANIELSEN)

Av Sigrid Karoline Aarsland

– Det er første gang vi arrangerer Singing in the city, så vi vet ikke hva dette vil bli! Men vi håper å erfare at vi er kommet i Guds hus for å tilbe Ham, og at vi får en berøring for resten av livet, åpnet initiativtaker Johan Halsne konserten fredagskvelden.

Variert artistgalleri
Sammen med kona, Aud, har han i over et år planlagt denne konserthelga, som ble arrangert av Indremisjonsforbundet i IMI-kirkens lokaler i Stavanger denne helgen. Gjennom flere konserter og samlinger fikk vi innta Guds ord i toner, og artistene representerte et bredt spekter av musikksjangre.

De største trekkplasterne i helga var The Talley Trio og Booth Brothers, begge fra USA og kjent fra de store Gaither-konsertene. I tillegg deltok flere norske kor, artister og sanggrupper, som 13-åringen Even Ydstebø fra Kvitsøy og sangevangelistene Marit og Irene.

– For alvorlige
– Aud og jeg har blitt inspirert til dette etter å ha vært noen turer til USA, forteller Halsne, som til daglig er prosjektarbeider i Indremisjonsforbundet.
– Vi føler at vi har fått en ny dimensjon over vårt kristenliv etter å ha opplevd den enorme gleden amerikanerne uttrykker gjennom musikken. I vårt eget land er det mange alvorlige kristne, en kan nesten få inntrykk av at det ikke er lov å vise glede! Men disse artistene våger å vise glede når de synger om himmelen, håpet og frelsen – ikke fordi livene deres er perfekte, men fordi hovedsaken i livene deres er perfekt!

Gode meldinger
Modellen for arrangementet har han også hentet fra sine amerikanske venner.
– Det å ha en hel helg med konserter og møter, i forhold til å ha en enkeltstående konsert, gir større innhold og berøring, sier konsertgeneralen, og gir håp om gjentakelse.

Lørdagskvelden fikk størst publikum, med nærmere 1100 i salen.
– Tilbakemeldingene har vært veldig gode, og jeg har en god følelse, fastslår Halsne på telefonen søndags ettermiddag.
– Ganske snart skal vi samles til evaluering av helga. Vi ser noen ting som bør forandres, og mange ting må på plass i forkant av en eventuell ny Singing in the city, men jeg regner med vi vil gjenta det.

  

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.