Fornyelse på Konsmo

 FORNYELSE: Mange unge møtte opp til fellesmøtene på Konsmo. (FOTO:ARTHUR BIRKELAND) Av Nils-Ove Støbakk Det var satt av to uker på kalenderen da alle organisasjonene på sørlandsbedehuset gikk sammen og inviterte til møteaksjon. Etter hvert viste deg seg at aksjonen måtte forlenges.– Det ble jo kanskje en fornyelse i kirkeflokken. Det var spesielt mye ungdom […]

  
FORNYELSE: Mange unge møtte opp til fellesmøtene på Konsmo. (FOTO:ARTHUR BIRKELAND)

Av Nils-Ove Støbakk

Det var satt av to uker på kalenderen da alle organisasjonene på sørlandsbedehuset gikk sammen og inviterte til møteaksjon. Etter hvert viste deg seg at aksjonen måtte forlenges.
– Det ble jo kanskje en fornyelse i kirkeflokken. Det var spesielt mye ungdom som kom på møtene. Så var det noen ung-dommer som fikk lov å møte Jesus, både på nytt og for første gang. Derfor ble det til at vi valgte å fortsette litt til, forteller Tor Ingvald Lauvrak.

På Konsmo dannet ImF-forkynneren et tremannsteam sammen med Torgeir Skrunes og Jørgen Nes, begge tilknyttet Sørlandets Indremisjonskrets. Og ifølge Richart Håland, en av lederne i ungdomsforeninga og KRIK i bygda, ble det servert god og klar forkynnelse.
– Det var tema som er aktuelle for både unge og eldre. Talerne skal ha en stor ære, de har skapt en ramme rundt møtene som er veldig fin. Du får litt personlig relasjon til dem, de er så ærlige og vil bare alle godt og at vi skal ha det godt sammen med Jesus.

Kamp og fellesskap
Håland mener det er viktig å håpe at det skjer noe når det arrangeres møteaksjon.
– De som har vært stabile på bedehuset har kjent på en kamp, så det var bra at vi fikk mer enn to uker. Mange har hatt godt utbytte av møtene og har fått høre ord som er viktig for oss å få med oss.
Han er også glad for den store oppslutningen blant de yngre.

– Det er ofte slik at ungdommene først kommer på møte når helga nærmer seg, men her har det vært et bredt spekter helt fra onsdag til søndag. Det håper vi fortsetter, at det ikke stopper nå. Om vi tilhører forskjellige organisasjoner, er Jesus den samme for alle sammen. Et godt fellesskap på bedehuset er viktig.

Viktig med bønn
Etter hvert møte ble det servert kaffe og kaker i gangen, slik at folk kunne være igjen for å prate og være sammen.
– Vi er velsigna med veldig mange folk som er med på bede-huset. Men jeg opplever det som at flere har tatt et tydelig valg og vil høre om Jesus. KRIK-medlemslista vår stiger og er på over 80 medlemmer, det er bra i ei såpass lita bygd som Konsmo, sier Richart Håland.
Det er ikke lagt noen kon-kret plan for oppfølgingsarbeidet videre, men Håland håper at flokken på bedehuset skal klare å «holde det varmt».
–At vi ikke sovner hen, om det går an å si det på den måten. Det er viktig at folk kan fortsette på den bølga som er, at vi inklu-derer alle selv om vi bare samles i helgene. Og så må vi huske på hverandre i bønn, det er veldig viktig!

PS! På www.konsmobedehus.net finner du flere bilder og video-opptak fra møteaksjonen.

 
SANGKREFTER: Det ble flere opptredener for Konsmo Ungdoms-kor i løpet av den fire uker lange møteaksjonen. (FOTO:ARTHUR BIRKELAND)

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.