På nett med Gud

 PÅ NETT:1.desember åpner nettstedet omGud.net. Av Vilhelm Viksøy – Vi ønsker å nå mennesker der de befinner seg. I dag er svært mange av dem på internett. Det er i grunnen merkelig at vi ikke har gjort dette før, sier Torgeir Hauge. 1. desember er han klar. Da rulles nettstedene omGud.net og HvorforJesus.net ut i […]

  
PÅ NETT:1.desember åpner nettstedet omGud.net.

Av Vilhelm Viksøy

– Vi ønsker å nå mennesker der de befinner seg. I dag er svært mange av dem på internett. Det er i grunnen merkelig at vi ikke har gjort dette før, sier Torgeir Hauge.
1. desember er han klar. Da rulles nettstedene omGud.net og HvorforJesus.net ut i all sin bredde. Målet er at mennesker på leit skal finne det de leter etter – eller det de ikke visste de var på jakt etter.
– Jeg må bare innrømme det, jeg eier ikke et leksikon. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg brukte et vanlig leksikon i jakten på kunnskap. Jeg bruker internett, sier Torgeir.

Religionsjakt
Der er han i godt selskap. Dagens oppvoksende generasjon søker sin kunnskap i den store nettveven, enten via søkemotorer som Google, eller nettbaserte leksikon som Wikipedia.
Ikke bare nyheter og matoppskrifter blir jaktet på, men også det religiøse. Ordet gud eller det engelske god, er søkt etter mer enn 70 millioner ganger hos Google.
– Hva de finner? Jeg vet ikke, men vi ønsker å være tilstede for at de i alle fall kan finne oss, sier Torgeir.

– Men hvorfor enda en side med kristent budskap?
– Det finnes mye bra kristen-ressurser på nettet allerede, men det meste av dette retter seg mot kristne. Dette vi gjør nå er annerledes og det har aldri vært gjort i Norge før i en slik organisert form, sier Torgeir.

Frelsesbønn
Når nettsiden omGud.net dukker opp på skjermen, brettes det ut en rask innføring i den kristne tro i form av undervisning og vinesbyrd. Fem ulike sannheter blir presentert i form av tekst, bilder og video.
– Dette er enkelt, kort, men samtidig inneholder det essensen i den kristne tro. Steg for steg drives folk framover til de til slutt blir møtt med utfordringen: hva betyr dette for deg?
Helt konkret blir de utfordret til å be en frelsesbønn der foran skjermen og trykke knappen: «ja, jeg tror». 

Hele verden
I det øyeblikk knappen er trykket, registerers klikket på nettsiden GodRev.com. Dette er en felles side der aktiviteten på alle nettsidene som er en del av dette konseptet, blir registeret Tallene viser at mer enn 15 millioner mennesker har vært innom og ti prosent av disse har sagt ja til Jesus. Svært mange av dem kommer fra land som er stengt for evangeliet. Men Hauge tar ikke av selv om tallene er store.
– Tall er gøy. Tall er visualiserende. Men vi skal være forsiktige med å reie opp himmelsenger bare basert på antall klikk på en nettside. Men for oss som jobber med dette er det veldig inspirerende å se at så mye folk er innom sidene og jeg håper og drømmer om at noe lignende vil skje i Norge.

Saken fortsettter under bildet

  

GLEDER SEG:1.desember åpner nettstedet omGud.net. Torgeir Hauge håper dette kan bli et redskap for å nå nye mennesk

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© Kopirett - Sambåndet, Ansvarlig redaktør: Petter Olsen