Millionunderskudd i 2009

 STORE MINUSTALL: ImF går mot et underskudd på 1,4 millioner for 2009 (ILLUSTRASJON:SAMBÅNDET) Av Nils Ove Støbakk – Det er ikke alt som er endelig ført ennå, men det ser ut til at resultatet for 2009 blir omkring 1,4 millioner kroner i minus, forteller generalsekretær Erik Furnes i ImF. I utgangspunktet var det budsjettert med […]

  
STORE MINUSTALL: ImF går mot et underskudd på 1,4 millioner for 2009 (ILLUSTRASJON:SAMBÅNDET)

Av Nils Ove Støbakk

– Det er ikke alt som er endelig ført ennå, men det ser ut til at resultatet for 2009 blir omkring 1,4 millioner kroner i minus, forteller generalsekretær Erik Furnes i ImF.

I utgangspunktet var det budsjettert med et ganske stort underskudd, dette økte etter hvert ganske kraftig på grunn av spesielt to store poster.

Nettsatsing
I 2009 ble det bestemt å satse på nettevangelisering, ImF er den største aktøren i samarbeidsprosjektet omGud.net.
– Vi opplevde det såpass utfordrende, som en kallssituasjon, at vi gikk inn i dette. Det er et prosjekt som vil fortsette, og som vi har et fullt ansvar økonomisk for å føre videre. Men bare på dette var det 620.000 kroner i utgifter i fjor, uten inntekter, forklarer Furnes.

Kostbart GF
I tillegg har det vist seg at det er dyrt å arrangere generalforsamling. Til tross for dyktige lokale arrangører ble sommerens arrangement i Molde en dyr investering for ImF, med 3-400.000 i direkte underskudd.
– Vi kan se tilbake på en veldig flott generalforsamling, men får det ikke til å bære seg økonomisk. Så det må vi se nærmere på, sier Furnes.
Likevel mener han at å ha arrangementet hvert tredje år, som blant annet NLM gjør, ikke er et aktuelt alternativ.
– Vi må heller se på hva som er en fornuftig ramme å legge rundt det.

Prioriterer forkynning
Som en konsekvens av den økonomiske situasjonen, har ImF sentralt foretatt nedbemanning av en stilling.
– Men vi har vernet om de forkynnende stillingene og har også i praksis økt det med en stilling i 2010. Det er et signal som jeg vil at misjonsfolket skal vite, at vi prioriterer det forkynnende arbeidet og forsøker å få gjort de administrative oppgavene vi har med den bemanningen som vi har, understreker generalsekretæren.

Samtidig vil han poengtere at fast givertjeneste har holdt seg oppe, i likhet med misjonstil-skuddene fra kretsene og andre gaver.
– Så vi har ikke panikk, selv om det smerter oss å levere slike resultat. Men vi driver forsvarlig og driver en offensiv misjon, selv om vi har fokus på å spare inn kost-nader der det kan gjøres. Målet er å bringe budsjettet i balanse i overskuelig framtid.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.