Sambåndet + kretsblad = sant

FREMTIDENS BAKSIDE: Sambåndet får neste måned flere tusen nye abonnenter, men er avhengig av at mange betaler det frivillige abonnementet som innføres i de kretsene som nå inngår samarbeid med Sambåndet. (FOTO:SAMBÅNDET) Av Nils Ove Støbakk I Sambåndet nr. 2, som kommer ut 13. februar, vil du finne egne sider fra de tre indremisjonskrets-ene Nordmøre […]

 
FREMTIDENS BAKSIDE: Sambåndet får neste måned flere tusen nye abonnenter, men er avhengig av at mange betaler det frivillige abonnementet som innføres i de kretsene som nå inngår samarbeid med Sambåndet. (FOTO:SAMBÅNDET)

Av Nils Ove Støbakk

I Sambåndet nr. 2, som kommer ut 13. februar, vil du finne egne sider fra de tre indremisjonskrets-ene Nordmøre og Romsdal, Sunnmøre, og Nordhordland. Redaksjonsleder Egill J. Danielsen i Sambåndet forteller at alle krets-ene i ImF har fått tilbud om å bli med på samarbeidet, men at det er helt opp til kretsen om de vil la kretsbladet bli en fysisk del av Sambåndet. Kretsbladene vil «henge på» opp-ned, bakerst i Sambåndet, slik Heimemisjonen allerede har gjort en tid.
– Nytt nå er at det blir en felles forside for alle kretsbladene. Dessuten blir layouten skilt ut fra Sambåndet designmessig, for-klarer Danielsen.
– Grunnen til at vi gjør dette, er at det vil gi et mye større og mer slagkraftig produkt. Nå vil alle kretsbladabonnentene også få Sambåndet, dermed får ImFs hovedorgan flere tusen nye abonnenter.

Sammensveising
Sunnmøre Indremisjon har vært prøvekanin det siste halvåret. I stedet for å ha et separat kretsblad, har Heimemisjonen blitt levert
sammen med Sambåndet. Det er kretsleder Karl Arne Austnes veldig fornøyd med.
– Vi har fått god hjelp fra Sambåndet, samarbeidet med grafiker har fungert veldig godt.
Austnes er ikke redd for at det lokale stoffet skal forsvinne i mengden, nå som det blir flere kretser som går sammen.
– Jeg syns i alle fall at den nye layouten er enkel og fin, så jeg gleder meg til den kommer ut. Så håper vi at dette skal sveise sammen indremisjonsfamilien og at vi kan få gode ideer og åndelig veiledning fra andre kretser.

Mer fleksibelt
Austnes’ kollega Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon har omtalt det nye prosjektet både på kretsens hjemmesider og det siste nummeret av Indremisjonsnytt.
– Det viktigste for oss har vært at Sambåndet kommer ut til flere folk. Så gir det jo oss som kretsblad en større fleksibilitet i forhold til at vi får sytten nummer i året i stedet for ni. Dessuten viser regnestykkene at kretsen sparer penger på det også.
Sambåndets grafiske avdeling har produsert Indremisjonsnytt som separat blad lenge, men fra nå av blir det mer fleksibelt i forhold til antall sider enn før. Om Nord-møre og Romsdal kun skulle ønske å ha tre sider til en utgave, går det greit. I neste nummer igjen kan det for eksempel komme sju sider fra kretsen.
– Jeg er fornøyd med kretsens blad slik det har vært, men tror det er rett å samarbeide for å gi et enda bedre produkt til leserne, utdyper Halås.

saken fortsetter under bildet
 

Trenger gaver
Ifølge Egill J. Danielsen er det ikke et uttalt mål å få med alle kretsene på den nye modellen.
– Men vi håper å få så mange som mulig med. For alternativet er en nedbygging av ImF sitt mi-sjonsblad. Både blader og aviser på
papir kommer til å tape terreng i framtiden uansett, det er gjengs i hele samfunnet. Mange, både kristne og profane publikasjoner, har alt tapt svært mange abonnenter. Den gode nyheten er derimot at med den nye modellen kan vi
doble, ja faktisk i beste fall tre-doble antall abonnenter på Sambåndet. Grunnen er at 10 000 av de til sammen 15 000 kretsbladabonnentene i ImF ikke abonnerer på Sambåndet i dag, poengterer redaksjonslederen.

Danielsen innrømmer at han er spent på hvordan økono

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.