Brukbart bokår

 FORNØYD: Forlagssjef Tarald Ueland er overrasket over tallene som viser et overskudd for Sambåndet Forlag i 2009. (FOTO:EGILL J. DANIELSEN) Av Nils-Ove Støbakk – Hvis vi snakker om regnskapstall før skatt, så har vi et overskudd på 74.000 kroner, etter en omsetning på cirka én og en halv million, forteller forlagssjef Tarald Ueland.– Vi er […]

Stort... 
FORNØYD: Forlagssjef Tarald Ueland er overrasket over tallene som viser et overskudd for Sambåndet Forlag i 2009. (FOTO:EGILL J. DANIELSEN)

Av Nils-Ove Støbakk

– Hvis vi snakker om regnskapstall før skatt, så har vi et overskudd på 74.000 kroner, etter en omsetning på cirka én og en halv million, forteller forlagssjef Tarald Ueland.
– Vi er et lite forlag, og i 2008 hadde vi et adskillig bedre år, med overskudd før skatt på vel 300.000. Men jeg regnet ikke med overskudd i det hele tatt for 2009, så jeg ble gledelig overrasket da tallene kom.

Populært hefte
Indremisjonsforbundets eget forlag publiserte seks bøker i 2009, i tillegg ble det solgt en del også av det som ble gitt ut året før.
– Vi har hatt et jevnt godt salg de siste årene, sier Ueland. Blant annet solgte det lille heftet «Hvile», som inneholder bibeltekster og malerier, i totalt seks tusen eksemplarer i fjor.
– Det har gått mye til menigheter og sykehus, mange prester bruker det i møte med pasienter. Så det er noe av det virkelig kjekke jeg har opplevd det siste året.

Sangbok fra Hardang
Det kommende året regner forlagssjefen med at Sambåndet Forlag kommer til å gi ut rundt åtte titler. En av forfatterne er Johnn Hardang, som skriver på en bok om bakgrunnsstoff til sanger.
– Tittelen er ikke klar, men vi har som arbeidstittel «Livsskjebner som ble til sang». Det er et prosjekt som jeg har veldig stor tro på, sier Ueland.

Må være kritisk
Men det er ikke alle som kommer gjennom nåløyet. Sambåndet Forlag må si nei til i alle fall 80-90 prosent av manuskriptene som kommer inn. Selv om flere kristne forlag har gått i pluss de siste årene, går velkjente navn som Verbum og Lunde med underskudd, så det er ikke bare enkelt å selge kristen litteratur.
– Du må ha tro på at dette kan selge så mange eksemplarer at det kan komme ut økonomisk. Jeg kan ikke gi ut ting som jeg vet på forhånd kommer til å gå med underskudd. Det går ikke an i et lite forlag. Helst i pluss, men i hvert fall i balanse, forklarer Ueland.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.