Torgeir Hauge

Kristen-TV er mer enn Visjon Norge

Mediekommentar av Torgeir Hauge

Hvorfor er ikke ImF med og produserer kristne tv-programmer, som kan sendes på TV Visjon Norge, spør noen av leserne våre om. Til det har jeg to hovedsynspunkt: For det første har jeg ikke problem med å argumentere for prioriteringen vår. Og for det andre – så mener jeg påstanden i seg selv er misvisende.

La oss ta tak i det siste først. Finnes det virkelig ikke annen oppbyggelig tv-sending enn den som kommer fra Visjon Norge? Jeg er sterkt og dypt uenig med dem som hevder dette er eneste kilde til god, kristen tv. Vi må bare lære oss hvor vi finner det vi leter etter.

Selve debatten som har gått rundt Visjon Norge den siste tiden, viser det er mange mening-er rundt selve innholdet og strategiene til kanalen. Jeg vil derfor peke på et helt annet aspekt når jeg argumenterer for en annen satsning for ImF. Det er ikke til å stikke under en stol at det er svært kostbart og tidkrevende å produsere og distribuere tv. Og ettersom kvalitet bør være et viktig stikkord i alt arbeid vi driver, tror jeg ikke man skal kutte eller spare på produksjonssiden. Dermed må man kutte i andre enden; distribusjonen.

Midt oppi alt dette må vi erkjenne en viktig faktor: Våre tv-vaner er i endring. Å se på tv er ikke lenger hva det engang var. Ser man på den oppvoksende generasjonen, ser man det tydelig. Men mer og mer ser vi også de samme tendensene hos foreldre- og besteforeldregenerasjonene. La meg utdype.

Vi har i løpet av 20 år gått fra å ha et eneste felles samlingsrom på fjernsyn, kalt NRK, til å i dag ha et bredt utvalg av både kanaler og distributører. Enten du ser på Riks-TV, Canal Digital eller Get, så er ikke aktiviteten «å se på tv» det samme som det var. Og mens noen av oss fremdeles drømmer om Da Capo og Midt i smørøyet, så er allerede neste bransjerevolusjon i full gang. Forskjellen er at denne gangen er det verken gutta med pengesekken eller politikerne som styrer. Det er forbrukerne som tar kontrollen.

For vi ønsker nemlig selv å bestemme hva vi vil se, og ikke minst når vi vil se det.
Og derfor opplever vi at videonettsider som YouTube får over ti timer med nytt materiale hvert minutt! Andre nettsteder tilbyr deg å se serier, nyheter og filmer – helt lovlig.

Denne dreiningen har ikke vært bare enkel å svelge for de tradisjonelle tv-distributørene, som liker kontrollen de har hatt. Hvordan selger man for eksempel reklame inn mot et medium hvor seeren selv bestemmer innholdet? Likevel har det begynt å gå opp for de store gutta at endringene kommer, og de prøver nå å tilpasse seg. Mer og mer innhold gjøres tilgjengelig på internett. Alle tv-kanaler med respekt for seg selv har egen web-tv, enten som betal-ingstjeneste, eller hvor innholdet ligger tilgjengelig gratis en viss tid.

I ImF prøver vi å se disse signalene, ta dem på alvor og leve i denne bevegelsen. Det er derfor vi med stor tro og frimodighet gir begge tomlene opp og ønsker plattformer som bildoy.tv velkommen! Arbeidet som er lagt ned fra bibelskolens side er formidabel – og nå ønsker vi å være med og bidra til godt, kristent og oppbyggelig innhold på kanalen.

Dette er ikke bare fremtiden – det er nåtiden!
Så på denne måten kan vi bruke ressursene til å produsere godt innhold, og levere dette direkte hjem til deg, fremfor å la distribusjonen sluke mye av pengene underveis. Jeg regner med alle ser at dette til syvende og sist kommer seeren til gode.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Les Sambåndets dekning av Bildoy.tv

1 svar
 1. Kjetil says:

  Ekstremt enig i det du skriver!
  Spesielt det at vi må lære oss hvor vi finner det vi leter etter! Her har de aller fleste en del å gå på…

  Det finnes så mye bra på nett, av lydfiler og video som er fritt tilgjengelig for alle!

  En plass å begynne kan jo være podcast-tipsa til Imf-Ung: http://imf-ung.no/?vis=artikkel&fid=1702&id=200620081512492892&menymagasin=nei&t=UNG-TEN
  Eller her: http://www.lekendelett.net/ut-pa-nettet/

  Kom dere på nett folkens! Let og du vil finne!
  (og finner du ikke frem, ta kontakt med en nettkonsulent….)

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.