OmGud.net – ett år på nett

For et år siden ble nettstedene omGud.net og hvorforJesus.net lansert i Norge. Sidene gir svar på spørsmål om Gud, Jesus og kristen tro. Medieleder Torgeir Hauge i Indremisjonsforbundet mener satsingen har vært vel anvendte penger.

Første uken nettstedene var i drift hadde man 3000 besøkende på sidene.  Konseptene er opprinnelig fransk og nederlandsk. Det er Indremisjonsforbundet som står for stasingen i Norge, i et samarbeid med Familie & Medier og P7 Kristen riksradio.

– Besøkstallene har nok ikke vært så høye i tiden etterpå. Den første uken var nok en del innom av nysgjerrighet. Men vi ser at besøkstallene går i bølger, avhengig av om vi bruker penger til å reklamere for sidene for eksempel på Google og Facebook. Når vi promoterer sidene, ser vi klare utslag på besøkstallene. Men det er jo begrenset hvor mye penger vi kan bruke til å reklamere, sier Torgeir Hauge.

– Hvem er det som er innom sidene?
Det er vanskelig å vite, unntatt når det gjelder de som tar personlig kontakt med oss. Blant dem er det stor spredning i alder, alt fra 12 til 75 år.

Hvilke tilbakemeldinger får dere?
Både positive og negative. Noen gir oss beskjed om å slutte med denne ”hjernevaskingen” og ber oss dra til steder jeg ikke vil nevne. Andre gir uttrykk for at innholdet på sidene har gjort dypt inntrykk på dem, og noen ønsker å benytte seg av det femukerskurset vi tilbyr gjennom nettsiden HvorforJesus.net.

Hvor mange har benyttet seg av kurstilbudet det første året?
I overkant av 120. En av planene vi har for denne nettsatsingen i 2011 er å gjøre det enklere å klikke seg fra omGud.net, som er en slags inngangsportal, til HvorforJesus.net, som går mer i dybden. Vi drøfter også om vi skal ha noe å henvise brukerne til etter at de har vært innom hvorforJesus.net og tatt kurset.

Nyansettelse
Fra nyttår blir Kjetil Fyllingen, som i dag er nettkonsulent i ImF-UNG, ansatt i 20 prosent stilling i arbeidet med nettstedene. Torgeir Hauge kommer fra samme dato til å ha 30 prosent stilling i prosjektet. Totalt blir det en halv stilling. Det er det samme som Hauge formelt har i prosjektet i dag, men han ser det som en klar styrking at de nå blir to.

Da kan vi utfordre hverandre og spille ball med hverandre i det videre arbeidet, sier han.

Hauge sier man har gjort en del nyttige erfaringer det første året. Prosjektet var en ny måte å jobbe på både for han selv og for Indremisjonsforbundet. Arbeidet ble også mer omfattende og krevende enn han hadde tenkt på forhånd.

Ved siden av de lønnede medarbeiderne, har man såkalte e-coacher på frivillig basis. Disse fungerer som veiledere for dem som tar kursene. E-coachene har i noen tilfeller også hjulpet dem som ønsker det å få kontakt med en forsamling eller menighet på hjemstedet sitt.

Vel anvendte penger

– Etter et års drift, hvor god synes du investeringen har vært?
– Vi må alltid vurdere kostnadene våre. Men vi er trygge både på de prosessene vi hadde i forkant av den norske lanseringen og på de prosessene vi har hatt underveis. Dette er en satsing vi har valgt å gå for og som er vel gjennomtenkt, sier Hauge.

Han opplyser at man betaler en årlig sum til de som utvikler sidene i Nederland og Frankrike. I 2011 vil det være ca. 230 000 kroner. I tillegg kommer noen utgifter til å utvikle eget innhold til sidene, samt lønn til de to deltidsansatte i Norge. Hauge sier at noe av oppstartskostnadene ble fordelt over flere år, slik at den årlige summen man betaler til de som sentralt utvikler og drifter nettstedene, blir mindre med årene.

Hauge legger vekt på at ImF og de norske samarbeidspartnere på denne måten er med i et misjonsnettverk som hittil omfatter 21 land, blant dem spennende land som Israel og Tyrkia. Han ser det beløpet man betaler også som en støtte til dette nettverket, og påpeker at den tekniske driften av nettstedene er inkludert i den årlige kontingenten.

Han sier det vil bli arbeidet framover med å skaffe noen faste sponsorer og givere som kan være med å finansiere den norske satsingen.

Brukerne av nettsidene skal ikke bli møtt av pengemas. Bruken skal være gratis. Det er viktig for oss å øke gaveinntektene, men det må være de etablerte kristnes ansvar, sier Torgeir Hauge.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.