ImF relanserer nett-kurs

«Hvorfor Jesus?»-kurset kan forandre liv, mener nettkonsulent Kjetil Fyllingen.

− «Hvorfor Jesus?» er et gratis nettbasert kurs som gir en enkel innføring i kristen tro med hovedvekt på hvem Jesus er og hva han gjør, forklarer nettkonsulent Kjetil Fyllingen i ImF-Ung.

− Vi har hatt dette nettkurset før, men nå er det relansert på en helt ny nettkursplattform som er mye bedre enn den vi brukte før, reklamerer han.

For hvem som helst

Når man melder seg på kurset, får man tilgang til det i fem uker. Det består av fire moduler: Opprinnelsen til kristendommen, Hvem var Jesus? Hvorfor måtte Jesus dø? og Døden overvunnet. Deltakerne får en e-coach som man kan komme med sine spørsmål til.

− Jeg tror at det for noen kan være en lavere terskel å ta et slikt kurs enn å gå på Alpha-kurs, sier Fyllingen.

− Hvem er kurset for?

− Det er egentlig for hvem som helst. I andre land har de «Why Jesus?» for studenter og «Why Jesus?» for folk som er i jobb, men vi har bare ett kurs.

Utfordrer til refleksjon

Lisbeth Hjortland 004

Lisbeth Hjortland er en av e-coachene. Foto: Brit Rønningen

Lisbeth Hjortland er en av de som har sagt ja til å bli e-coach.

− Det er fordi jeg synes det er viktig at andre får høre om Jesus. Jeg følger opp deltakerne, utfordrer dem til å reflektere rundt kristendom og tro, stiller dem spørsmål som har som mål å lede dem steg for steg til Jesus, og svarer på spørsmål, forteller hun.

Arbeidet som e-coach har gitt henne forskjellige erfaringer.

− Det er både kristne og ikke-kristne som melder seg på kurset. Ikke alle fullfører, men de fleste som fullfører, gir tilbakemelding på at det har vært lærerikt og nyttig. Noen av de kristne vil se hva det er og sier det har styrket troen deres. Vi kommer inn på ting som de sliter med i livet. Vi utfordrer dem blant annet til å svare på hvordan de prøver å gi mening til livet sitt og hva de lengter etter og hvorfor. Da kan det komme opp mye. Det samme kan skje når de på slutten av kurset blir bedt om å svare på hva de har fått ut av kurset og hva det har gjort med dem, sier Hjortland.

Som eksempel på hva kurset kan bety, nevner Hjortland et anonymt sitat fra en deltaker: «Kurset har fått meg til å tro sterkere på Jesu oppstandelse og fått meg til å skjønne at Jesus virkelig er frelseren for alle.»

Trenger flere e-coacher

Siden den nye nettkursplattformen ble tatt i bruk for cirka et år siden, har 1648 personer deltatt på kurset i de ulike landene som bruker det. Litt over 1000 av disse er i Nederland, og over 300 er fra Litauen.

− I Nederland har de et helt annet økonomisk grunnlag for å drive PR for kurset, og de har et større team. De har fått Google Grant på 10 000 dollar i måneden og har derfor penger å bruke på å gjøre det kjent, sier Kjetil Fyllingen, som også trekker fram Midtøsten:

− I Midtøsten er det cirka 251 e-coacher, eller E-misjonærer som de kaller dem, som er aktive, og jeg har hørt historier om at folk er blitt kristne, forteller Fyllingen.

Foreløpig er det 7 e-coacher til «Hvorfor Jesus» i Norge.

− Vi trenger flere e-coacher. Jo mer PR for «Hvorfor Jesus?», desto flere coacher trengs. Hvis noen vil prøve seg som e-coach, så kan de ta kontakt med meg, sier Fyllingen.

Noe som forandrer livet

− Hvem kan bli e-coach?

− Kristne som er interessert og føler de kan veilede andre, og som gjerne har snakket med andre om troen. Jeg tror det er mange i ImF-folk som kunne være e-coach, svarer nettkonsulenten.

− Vi vil at folk skal se hvem Jesus er, og at det ikke bare er et kurs, men noe som kan forandre livet – steg på veien til at folk kommer seg inn i en forsamling. Det er målet, sier Kjetil Fyllingen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.