Dobbelkonferanse på Bildøy

Knut Tveitereid og Gunnar Elstad skal ha seminar når ImF inviterer til forsamlingskonferanse og ungdomslederkonferanse siste helgen i mars.

– Dette blir det som Pit Stop opprinnelig var ment å være, sier ledertreningskonsulent i ImF-Ung, Karen Sofie Aasmyr.

Og notabene: Hun snakker om siste del av helgen – ikke første del.

Gamliser vs ungdommer
– Ja, det blir altså to konferanser samme helg. Vi håper at deltakerne skal få litt fordeler av akkurat dette, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

Blant fordelene nevner han muligheten for at ungdommene får med seg litt fra forsamlingskonferansen og at de eldre deltakerne på forsamlingskonferansen stikker innom litt i starten på ungdomslederkonferansen. Før de reiser hjem godt utpå lørdagen.

– Vi håper så mange som mulig kommer på Fellessamlingen som skjer kl 14 lørdagen. Da blir temaet «Større mot til å slippe frem de unge». Og vi gamlinger kan jo nettopp trenge akkurat det noen ganger: Hjelp til å vise raushet overfor ungdommene våre, understreker Furnes.

Håper på møteplass
De to arrangementene skjer altså ikke parallelt: Forsamlingskonferansen starter fredag kl 18 og varer til midt på lørdag – med overlapping sammen med ungdomslederkonferansen som begynner med fellessamlingene kl 14 og 16 lørdag.
– Med dette vil vi skape et felles møtested for ulike generasjoner. Og håper de vil prate sammen, forklarer generalsekretæren.

Forsamlingskonferansen til ImF arrangeres annethvert år. Det året den ikke finner sted, deltar interesserte fra ImF i stedet på Dawn-forum i Oslo. Vel 15 stykker var med der i fjor. Furnes venter mange flere enn dette når ImF som i år selv står for konferansen.

– Under temaet «Tilbake til røttene» vil det bli lagt vekt på åndsfylde i arbeidet vårt. Selv om vi er en forkynnerbevegelse må vi huske at Guds rike ikke bare består i ord, men også i kraft. Vi vil gi mye tid til stillhet, bønn og forbønn, sier Furnes.

Ledertrening – nå på ordentlig
Ved hjelp av overlappende møter, glir forsamlingskonferansen altså over i ungdomslederkonferanse i løpet av lørdagen. På ettermiddagen blir det seminarer om forkynnelse, sjelesorg, nådegaver, lovsang og lek.
– Nå satser vi virkelig på å trene ungdommer opp til å bli gode ledere og hjelpeledere i arbeidet på sitt eget bedehus, forteller Karen Sofie Aasmyr.

Den som har god hukommelse husker kanskje at noe lignende ble uttalt i forbindelse med de første Pit Stop-stevnene midt på 2000-tallet.
– Pit Stop utviklet seg raskt til å bli mer en åndelig påfyllsstasjon for alle ungdommer, leder eller ei – og det er jo kjempebra. Men nå satser vi altså spesielt på de som har eller kan tenke seg en oppgave som leder i ungdomsarbeidet, sier Karen Sofie.

– Få med at vi vil favne alle typer ledere – uansett om de skal drive praktiske, humoristiske eller åndelige ting. Målet vårt er at hele ledergrupper skal kunne reise sammen til konferansen på Bildøy, og at alle skal ha noe nyttig med seg hjem, understreker hun.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.