Bildøy på NRK

Avkristningen av Norge var tema i onsdagens Spekter på NRK2. Bildøy Bibelskole var blant forsvarerne for et fortsatt kristent land.

– Norge har vært et kristent land i mer enn tusen år, men nå kan det se ut som vi er i ferd med å bli avkristnet i en rasende fart. Er vi i ferd med å miste noe av vår kristne identitet, spurte programleder Kjell Erik Møgster Moen i sin innledning til aktualitetsprogrammet Spekter på NRK 2 onsdag kveld.

I de neste 45 minuttene ble tema belyst blant annet gjennom ungdommer på nattklubb i Trondheim, Carl I. Hagen og Jens Brun Pedersen i studiodebatt og historisk tilbakeblikk på kristendommens posisjon i skolen.

Og midt i dette fikk elever ved Bildøy Bibelskole være med.

Forsvarsadvokater
– Hvis det er slik at Norge er i ferd med å bli avkristnet, er det i alle fall noen som ikke har tenkt å gi seg uten kamp, sa programleder Møgster Moen, før de neste fem minuttene ble viet til Bildøy Bibelskole.

– De troende er nok mest redd for avkristningen de mener skjer i den enkelte av oss. Vi skal møte noen av dem som tar avkristningen av landet tungt, sa reporter Torbjørn Morvik og presenterer oss for to av elevene ved KRIK-linjen, Elisa Helgøy Malde og Simon Lødemel. Begge to mener at de kristne har vært for passive i møte med avkristningen, i følge reporter Morvik.

Ut av boblen
– Jeg tror det er litt viktig at vi kristne kommer ut av bedehuset og ut av vekk fra de kristne boblene våre og går ut til folk der de er, sa Elisa engasjert. Hun får støtte av medstudent Lødemel.

– Innerst inne så har alle en lengsel etter noe mer, men de prøver kanskje fylle den med masse forskjellig andre ting. De føler kanskje de har greid å fylle det tomrommet, men innerst inne så er det tomrommet der fortsatt, var noe av hans budskap fra sidelinjen i den store idrettshallen.

Digital talerstol
Størst eksponering fikk derimot Eivind Frøystad og Bjarte Haugen fra Film&TV-linjen. Via XpressYourself-studioet til Bildoy.tv fikk de fortalt NRK-seerne om tanken bak linjen og vist noe av innholdet.

– Vi vil nå folk på en annen måte enn å bare stå på en talerstol. Dette er på en måte en digital talerstol. Vi når ut til veldig mange flere, sa Eivind.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.