Priser pinsepastor

Egill Svartdahl får økumenikkprisen 2011.

Pinsepastor Egil Svartdahl er tildelt Økumenikkprisen for sitt langvarige engasjement for bønn og kontakt på tvers av kirkelige tradisjoner.

Prisen deles ut av Norges Kristne Råd annethvert år til personer eller aktører som arbeider for styrket enhet mellom kirker. Overrekkelsen skjer onsdag på rådsmøtet i Norges Kristne Råd, som finner sted i Trondheim denne uken.

Styret i Norges Kristne Råd sier i begrunnelsen for pristildelingen blant annet at ”Egil Svartdahl har gjennom sin tjeneste og sitt engasjement vist at bønn er en kilde for arbeid på tvers av kirkelige tradisjoner.
Både som ungdomspastor og siden i tjeneste som hovedpastor, har han vært opptatt av å bygge nettverk mellom menighetsledere. Nettverk der man tar ansvar for hverandre gjennom bønn.”

I begrunnelsen blir det videre vist til de bønnevandringer han arrangerte i Oslo sentrum, og der det ble bedt for ulike menigheter og kirkesamfunn. Han har også vært medvirkende til den felleskirkelige ”Bønn for Oslo”.

Som tv-pastor har han speilet ulike kirkelige tradisjoner. ”Han har vært en del av allmennkringkasteren, ikke opptatt av merkelapper og skiller, men med ønske om å vise til vår felles grunn som kristne”, står det i begrunnelsen.

Prisen er ment både som en anerkjennelse for det arbeidet som er gjort, og en motivasjon for videre arbeid. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.