– Sjømannskirken et viktig fellesskap

sier sponsorsjef Jacob Lund

– Sjømannskirken får nordmenn i utlandet til å føle seg trygge. Dere tilbyr et fellesskap som er svært viktig. Det sa kirkeminister Rigmor Aasrud, som sammen med sponsorsjef Jacob Lund i DnB NOR ble intervjuet av styreleder Thorhild Widvey på Sjømannskirkens generalforsamling i Bergen fredag kveld.

Lund er sponsor og samarbeidspartner for Sjømannskirkens OL-kirker, og skal også samarbeide med Sjømannskirken under OL i London neste år.

– Sjømannskirken er et godt sted å ta folk med til. Under et arrangement som OL er det svært viktig å ha et hyggelig møtepunkt for næringsliv, presse, tilskuere og ikke minst for utøverne. Vi som sponsorer er opptatt av å ta vare på hele mennesket, sier Lund ifølge sjomannskirken.no

Takket være god økonomi har Sjømannskirken tatt på seg stadig nye oppgaver og utvidet virksomheten. Men økonomien er blitt trangere. Innsamlingsarbeidet har stagnert og statsstøtten er uforandret de siste ti årene.

Statsråd Aasrud sier hun kan forstå at Sjømannskirken har behov for ekstra midler, men kunne ikke love mer penger fra staten. Både statsråden og Lund tror enda større satsing på samarbeidet med næringslivet kan gi mer penger i kassen. KPK