Bygger bedehus til 48 millioner

- Dette er et bønnesvar for oss som har gått her lenge, sier Inge Ree i Brattholmen Indremisjon.

Brattholmen indremisjonslag på Sotra er i ferd med å vokse ut av lokalene sine. Det som lenge var en tradisjonell bedehusforsamling med godt voksne mennesker, har det siste året opplevd en eksplosiv besøksvekst – særlig fra unge barnefamilier.

Det gamle bedehuset fra 1953 ble bygget på for snaut ti år siden. Likevel er det nå fylt til randen hver søndag og nytt bedehus må på plass. Men nybygget med navnet Straume Forum blir mer en et bedehus. Bygget er planlagt til tre etasjer med plass til 700 i hovedsalen på full kapasitet, en rekke grupperom, kafeområde og gjenbruksbutikk i kjelleren.

Det er flere sammenfallende forhold som gjør at bedehusveksten kommer akkurat nå. Flere småbarnsfamilier som i mange år har søkt fra Sotra og inn til Bergen og Bergens Indremisjon, flytter nå fokuset mer lokalt. Miljøet knyttet til Danielsen barne- og ungdomsskole like i nabolaget har også bidratt til at flere barnefamilier har søkt lokalt. I denne gruppen er det også flere med annen bakgrunn enn bedehuset. Den tredje årsaken er de som har søkt nytt åndelig hjem etter konflikten i Tremorkirken i fjor vinter som førte til at pastor Willy Landro måtte gå.

Den store besøksveksten har vakt stor begeistring hos de etablerte på bedehuset. Inge Ree har vært med siden 1963 – flere av årene også som formann – og han gleder seg stort over det som nå skjer.

– Vi som har gått der lenge, ser på dette som et stort bønnesvar, sier han.

Men det er ikke første gang planene om et stort felleshus har vært oppe. Flere ganger tidligere har det vært arbeidet for å få til et felles bedehus i Straume-regionen. Intensjonene var gode, men arbeidet strandet når spørsmålet om nedlegging av andre hus kom opp.

– Det ble for mye følelser hos de eldre når spørsmål om nedleggelse av det eksisterende husene kom opp, sier Ree.

Nå er de andre bedehusene lagtned og Brattholmen står alene bak det nye prosjektet. Det gjør arbeidet enklere. Ree tror heller ikke gamle følelser skal stoppe prosjektet denne gang.

– Vi som er eldre må tilpasse oss en ny tid og nye former. Vi må se positivt på det som skjer. Vi har mye å lære av de yngre, og de har mye å lære av oss, sier han, og mener dette er representativt for den etablerte delen av forsamlingen.

– Jeg har til dags dato ikke hørt noe negativt om det som nå skjer. Bare undring.

Bygget har en foreløpig kostnadsramme på 48 millioner. Dette skal skaffes gjennom lån og egenkapital. I tillegg ønsker prosjektstyret et løfte om fast giverinntekt på 100.000 kroner per måned for å skaffe trygghet for driften. En tredjedel av løftene er allerede på plass.

– Vi er klar over at det er et stort økonomisk løft som nå venter. Dette er et trosprosjekt, men det er også en utfordring som samler oss akkurat nå. Vi trenger nettopp dette, sier en entusiastisk Inge Ree.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.