– En uvurderlig innsats

Ommund Tveit fikk takk og blomster under åpningsmøtet på Sommerstevnet.

– I dag så jeg sola, dette er jo et sommerstevne folkens. Hjertelig velkommen, sa formann Sverre Dag Ljønes da han ønsket velkommen til første møte under årets Sommerstevne. 

Tema for årets stevne er Kraft, rikt illustrert med sekker av kraftfor i scenedekoren. 

– Vår bønn til Gud er at vi må bli fylt med kraft. Mine barnebarn synger, vår Gud er så stor, så sterk og så mektig. Det skal vi også få være en del av, sa Ljønes som oppfordret alle til å gjøre Sommerstevnet også til et sosialt treffsted.

– Bli kjent med en ny i løpet av uken. Klarer vi det? 

Kveldens fokus på åpningsmøtet var skolearbeidet til ImF. Etter en gjennomgang av de ulike satsningsområdene, landet blikket på 10-årsjubilant KVS-Bygland. Ommund Tveit, som har vært rektor fram til i fjor høst, fikk både blomster og takk for sin innsats disse årene. 
– Du har gjort en uvurderlig innsats, sa generalsekretær Erik Furnes. 

Furnes var også taler denne første kvelden.

– Søndag kveld, foran 50 000 mennesker sang en amerikaner: We shall overcome one day. Vi skal overvinne, en dag skal vi komme igjennom 

– Det er en spesiell tid for folket vårt disse dagene. For de av oss som var her på campen 22. juli i fjor ble det dager vi aldri kommer til å glemme. Det var så uvirkelig, bildene som rullet over skjermen. Så mange mennesker som endte sine liv på en uvirkelig måte. 
– We shall overcome. Hvordan kan man klare å si det etter dette, spurte Furnes, og pekte på ulike sider både ved det kristne samfunnsansvar og håpet. 

– Johannes døperen gir oss noe av svaret. Om en som var død, men som nå er levende. «Frykt ikke! Jeg er den første og den siste, og den levende. Jeg var død, og se jeg er levende i all evighet» 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.