Kirkebok på salgstoppen

Min kirkebok ligger på 8. plass under sjangeren generell litteratur på Aftenpostens bestselgerliste.

Det er på bestselgerlista for uke 31 at IKO-forlaget har 8. plassen for mest solgte bok.

– Hvorfor selger Min kirkebok så godt?

Vi har generelt alltid godt salg av 4-årsbøkene på høsten. Da planlegger menighetene høsthalvåret sitt og kjøper inn materiell. Over halvparten av alle landets fireåringer inviteres til en gudstjeneste i kirken på høsten, og mange får da også en gave fra menigheten. Mange menigheter har valgt å kjøpe inn og dele ut vår bok, og det synes vi er veldig flott, sier Cecilie Holdø, daglig leder for Dåpsklubben TRIPP TRAPP og prosjektleder for Min kirkebok / Mi kyrkjebok.

Lansert i fjor høst
Min kirkebok / Mi kyrkjebok er forholdsvis ny, den ble lansert høsten 2011. Dette er den femte utgaven av 4-årsbøker som er gitt ut på IKO. Den første ble lansert i 1972. Etter det har det blitt en innarbeidet tradisjon for mange menigheter å dele ut boken, først og fremst for menigheter innenfor Den norske kirke, men også i noen frikirkelige sammenhenger, opplyser Holdø.

– Tidligere 4-årsbøker har også solgt bra når de har kommet, men denne gangen har vi valgt å utvide konseptet med aktivitetshefte, CD og film som hører til og som skaper en helhet. IKO har stadig utviklet og oppdatert produktet, og det er kanskje det vi ser resultatet av nå, sier Holdø.

Hun forteller at da boken ble laget, tok IKO utgangspunkt i fireåringens hverdag i familien og barnehagen. Det har blitt lagt vekt på både humor og alvor, og når det gjelder kunstneriske uttrykk, er det brukt alt fra tegneserie til klassisk kunst. Kjernestoffet i boken er bibelfortellinger, sang og salmeskatter for barnefamilier.

– Enorm respons
– Har dere noen salgstall på denne boken?

– I fjor, som var lanseringsåret, ble det solgt 22 000 eksemplarer. Det var en enorm respons på boken. Samtidig solgte vi også over 6000 eksemplarer av tidligere 4-årsbøker. Til nå i år har vi solgt 4350 eksemplarer av Min kirkebok / Mi kyrkjebok.

– Hva tenker dere i IKO om at boken kommer så pass høyt opp på salgslista?

– Vi synes selvfølgelig at det er veldig morsomt å se det svart på hvitt. Og vi gleder oss først og fremst over at så mange barnefamilier får boken inn i huset. Den er jo laget med tanke på alle familier som har døpt barna sine og som derfor ønsker å gi barna del i den kristne tro, sier Holdø.

– Har dette hendt før med denne boka eller andre IKO-bøker?

– Når vi lager ting som vi ser kirken har valgt å bruke til utdeling, betyr det veldig mye for salgstallene. 4-årsboka er nok den boka vi når lengst ut med, og derfor har den størst salgsvolum. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.