Midthordaland Indremisjon

– Vi er avhengig av misjonsfolket, og for å sikre en tilfredsstillende bemanning, er det derfor viktig å støtte opp om arbeidet i kretsene.

Midthordaland Indremisjon har 11 ansatte med til sammen 5 ½ årsverk. Sju av disse arbeider i kretsen, hvor Hans Kåre Algrøy er leder, mens resten arbeider på leirstedet Fjell-Ly vest på Sotra. Kretsen utgjør 3 årsverk.

– I fjor fikk kretsen en testamentarisk gave, så vi kom i pluss. Nå må vi snu på alle steiner for å få det til å gå i balanse, forklarer Hans Kåre Algrøy.

Han regner med at det vil ta seg litt opp mot slutten av året, men er samtidig forberedt på å gå i minus når årsresultatet legges frem.

I utakt.
Totalomsetning i fjor var på 4,3 mill, med 2,4 mill i driftsinntekter på Fjell-Ly og 1,9 mill i kretsen. Driftsresultat for kretsen var i fjor på 46 000,-, mens Fjell-Ly endte med et underskudd på 94 000,-.

 – I år er dette snudd på hodet; Fjell-Ly har en brukbar økonomi, med et overskudd på 45 000,- per 3. kvartal, mens kretsen sliter tungt med et underskudd på 503 000,- i samme kvartal, sier han.

Innbringende eiendom.
Salget av Misjonsheimen på Askøy har sikret dem en stor kapital å støtte seg på. Den ærverdige herregården fra 1793 ble lagt ut for salg av Midthordaland Indremisjon i februar i fjor. Prisantydningen var på 12 millioner kroner, men da salgssummen var i boks var det ”bare” 9 millioner å hente, 3 millioner under takst. I tillegg gikk et par millioner vekk til å nedbetale gjeld på bygget.

– På lengre sikt kan det få konsekvenser for oss. Vi har store lønnsutgifter, og med tiden kan det bli nødvendig med nedbanning, sier han og legger til:

– Det har vært en nedgang på foreningsgaver, og den faste givertjenesten har ligget litt i ro noen år. Det har gått litt opp og ned med hensyn til inntekt og resultat de siste årene.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.