ImF Sør

– Pr. 30. september har vi et underskudd på 750 000. Dette er normalt på den tiden, og er også 100 000,- mindre enn på samme tid i fjor, sier Kjell Hauan, administrasjonsleder i ImF Sør.

Underskuddet i kretsen skyldes at utgiftene øker mer enn inntektene. Totalinntektene øker, men ikke tilsvarende graden av økte utgifter.

Organisasjonen har per i dag totalt 17 ansatte med et årsverk på 11,65. Kretsen utgjør 8,7 årsverk, mens leirstedene har 2,95. Totalomsetningen i fjor kom på 6,4 mill.

Driftsinntektene er hittil på ca 2,69 mill, hvorav 2,4 millioner er gaveinntekter. De resterende 260 000,- kommer fra boksalg, kretsblad og husutleie. Gaveinntektene kommer fra giverkampanjer som vår -, sommer- og høstgaver, samt foreningsgaver, givertjeneste, messer og loppemarked.

I null.
Kjell Hauan kan opplyse om at leirplassene samlet sett går i null. Kretsen har også per i dag et lån på ca 670 000 i forbindelse med et oppussingsprosjekt. Egenkapitalen er på omkring 12 millioner kroner.

– Vi har store inntektsposter som kommer på slutten av året og som er med på å forbedre resultatet Vi får da en større pott blant annet fra to julemesser. I fjor kom det inn ca 550 000 fra messene og ca 600 000 i foreningsgaver, sier han og legger til:
– Det er ikke uvanlig i denne bransjen at en større del av inntektene kommer mot slutten av året!

Til tross for dette, gikk bedriften med 70 000,- i minus i fjor, totalt med alle avdelingene.

Nedbemanning; et ikke-tema.
– Den største utgiftsposten er lønnsutgifter, men nedbanning har ikke vært noe tema til nå. Vi har kapital til å dekke inn underskuddet, men vi kan selvfølgelig ikke drive med underskudd over lengre tid, sier han.

Organisasjonen får inn ca 50 000,- i måneden i faste gaver, det meste fra privatpersoner. De har også noen foreninger som sender fast hver måned, og velger å samle opp og gi en større sum mot slutten av året. Kjell Hauan ønsker å få opp beløpet i fast givertjeneste.

– Jo mer jevnlig i giverinntekten, desto mer forutsigbart blir økonomien, poengterer han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.