En kveld med Optimisten

Fullsatt peisestue, deilig matlukt fra kjøkkenet, latter og glede er stikkord som gjør seg gjeldende når Optimisten er i gang. Bak klubben står en rekke frivillige i arbeid for å få hjulene til å gå rundt.

Optimisten er en unik klubb i Fana i Bergen for psykisk utviklingshemmede. Møtene finner sted en onsdag i måneden , fra 18 til 20, på Nesttun Bedehus. Klubben, som drives av Birkeland menighet og Nesttun Indremisjon, har som formål at psykisk utviklingshemmede i bydelen skal få oppleve trivsel og tilhørighet i et kristent fellesskap.

– Alt arbeidet blir gjort på frivillig basis, og etter en kveld sammen med Optimist-gjengen, har vi nok bare sett en brøkdel av det arbeidet som blir lagt ned, forteller Bodhild Fjelltveit i sin reportasje etter en visitt i Optimisten tidligere i høst. Saken sto på trykk i Sambåndet nr 11/12 under rubrikken Postkassen. Her er et lite sammendrag:

Nye fjes. Hildur Småland, Linda Bårdsen og Lisbeth Småland Søvik møter de ankomne i døra med store smil og gode ord. I dag er det første samling etter sommerferien, og gjensynsgleden er stor! Når det i tillegg er nye fjes å se blir gleden enda større. En av de siste som finner veien inn dørene på bedehuset er sokneprest i Fana, Gunnar Nesse. Han står for dagens andakt, og i dag er innholdet noe for enhver sans – han stiller nemlig både med Bibel og trekkspill.

Livlig andakt. Soknepresten tar dem med på båttur på Genesaretsjøen sammen med Jesus, disiplene, seg selv og trekkspillet, og minner dem på hvor godt det er å vite at det er En som ser dem, og som de alltid kan komme til. Litt ut i andakten er armer og bein er i bevegelse, og innlevelsen i «Ro, ro, ro din båt» og «Når det stormer» er stor hos samtlige. Når «Fager kveldssol smiler» og «Vær meg nær, O Gud» ebber ut, nærmer klokka seg 20. Asbjørn (som også hadde velkomstordet) takker for kvelden, og applausen vitner om en vellykket start på høsten i Optimisten.

Beundringsverdig arbeid. Peisestuen er nesten tom etter møtet, men oppryddingsarbeidet gjør seg ikke av seg selv; samme gjeng som vartet opp til møtet, er nå i full gang med oppvask, rydding, vasking og stabling av stoler og bord. De frivillige består av noen spreke damer som allerede har vært i sving flere timer før oppstarten for å lage mat. Dagens meny besto av blomkålsuppe m/ påsmurte rundstykker, og fruktcocktail og kaffe/te til dessert. Denne gjengen med frivillige har gjort nok en beundringsverdig jobb!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.