Tre høyskoler ble én

– En historisk epoke er over for våre tre høyskoler. Nå skriver vi felles historie, sa rektor Bjarne Kvam.

– Hadde vi slått oss til ro der vi startet, hadde vi vært døde i dag, sa Kvam til de fremmøtte som var til stede i Bergen torsdag for å markere at de tre høyskolene NLA Høgskolen, Mediehøgskolen Gimlekollen og Høgskolen i Staffeldtsgate nå har fusjonert. Det nye navnet er NLA Høgskolen, og skolen får studiesteder i Oslo, Kristiansand og Bergen.

Kvam er øverste leder for skolen.

Etterlyste tilskudd
Kvam trakk historiske linjer for de tre skolene, og uttrykte forventning til tiden som kommer for NLA Høgskolen. Han etterlyste også bedre tilskuddsordninger fra politikerne til de private høyskolene.

– Den var til Knut Arild. Det regner jeg med at du tar med deg når du kommer i posisjon til høsten, sa Kvam til Knut Arild Hareide, KrF-leder og stortingsrepresentant.

Hareide på sin side lovte penger til de private høyskolene.

Samme muligheter
– Det handler om å skape rettferdighet for at de ikke-kommersielle aktørene som driver med gode, faglig høyt kompetanseutviklede program og høyskoleutdanninger skal få de samme mulighetene som det offentlige har. Det er en spennende utfordring, og jeg lover at om det blir det et nytt flertall ved valget, skal vi få på plass tilskuddsordninger som imøtekommer økte utgifter til også de private, ideelle institusjonene. Ikke for institusjonene sin skyld, men for at studenter skal få den samme muligheten om de går på private ideelle institusjoner eller på offentlige, sa Hareide og føyde til:

– Norge trenger den utdanningen dere er med på å tilby.
Hareide la også til hva han synes om sammenslåingen av de tre høyskolene.

– Dere gjorde det rette, dere er med å tegne et fremtidig landskap innenfor høyskolenorge som hele Stortinget er stolt av. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.