Bedehuskirken trenger lagspillere

Teamleder Thomas Rake står ved et veiskille etter 15 års ansettelse i ImF på Bryne.

Det er innkalt til medlemsmøte i ImF-tilknyttede Bedehuskirken på Saron på Bryne. Totalt 79 personer, de fleste unge, har benket seg i Nystova. Thomas Rake har vært ungdomsleder og senere pastor og teamleder. I starten av det som i dag er Bedehuskirken, var de tre pastorer i staben. De siste tre årene har de vært to, men fra i sommer er det bare Rake igjen.

Klar til dyst
-For at jeg skal kunne fortsette, trenger jeg å være en del av et likestilt team, sier Rake når han får ordet.

I april ble han sykmeldt, og han var borte helt eller delvis fram til sommerferien. Det har Rake vært åpen om gjennom nyhetsbrev fra Bedehuskirken som hvem som helst kan abonnere på.

-Jeg mistet gleden og lysten, også over det jeg før elsket å drive med. Jeg kan ikke være den lederen som alt lander hos. Per i dag er jeg alene i den daglige ledelsen, sier Rake om grunnen til at han ble sykmeldt.

Nå er han friskmeldt og motivert for å finne løsninger. Han er trygg på at han har et kall og et oppdrag, men er samtidig klar på at flere ting må endres og gjennomdrøftes. Overfor Sambåndet ønsker ikke Rake å gå i detalj ennå.

Trenger nye folk
-Men nøkkelen ligger i det å bygge opp et team igjen, et team der alle er likestilte, der alle avgjørelser tas i enighet og der ingen har full stilling, sier Rake.

Han ser for seg at fire personer deler på dagens 1,8 årsverk, og arbeidet med å rekruttere de tre utenom han selv har pågått siden sommeren. Styret og et arbeidsutvalg jobber med dette, sammen med Thomas Rake.

-Vi ønsker å ha Thomas med videre, men det kan ta litt tid, og vi må ta tiden til hjelp, sier styreleder Livar Haugland i Bedehuskirken.

– Mitt tidsperspektiv på å se at en løsning utkrystalliserer seg, er et halvt år, sier Thomas Rake.

Medlemsmøtet avsluttes med bønn for meningheten.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Petter Olsen er ordinært medlem av Bedehuskirken.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.