Sekulær ungdom styrkes på kristne folkehøgskoler

Sekularisert ungdom som har gått på en kristen folkehøgskole, mener de blir styrket som menneske av å møte et trosfellesskap. Det viser en studie utført av prest og lærer på Grenland folkehøgskole, Johan Lövgren. I studiet  har han undersøkt religiøs praksis ved Risøy, Nordfjord og Grenland folkehøgskoler. 97 prosent av elevene på de tre skolene […]

Sekularisert ungdom som har gått på en kristen folkehøgskole, mener de blir styrket som menneske av å møte et trosfellesskap.

Det viser en studie utført av prest og lærer på Grenland folkehøgskole, Johan Lövgren. I studiet  har han undersøkt religiøs praksis ved Risøy, Nordfjord og Grenland folkehøgskoler.

97 prosent av elevene på de tre skolene svarte på spørreundersøkelsen, og i tillegg har Lövgren både gruppe-  og dybdeintervjuet et utvalg av elevene.

På Nordfjord folkehøgskole er majoriteten av elevene bekjennende kristne, mens på de to andre er de fleste nøytrale eller spørrende.

– Mange av de er konfirmerte i kirken, men det er også humanetikere som har søkt seg til en kristen skole fordi skolen har en spesiell linje som er attraktiv. Det er spennende å se hvordan sekularisert ungdom reagerer i møtet med kristen tro, sier Lövgren til Kirke 18-30.

I studiet svarer ungdommene at de er glade for å ha blitt utfordret i løpet av året på folkehøgskolen.

– Alle elevene jeg intervjuet, også de som ikke tror, sa de ville ha valgt en kristen folkehøgskole igjen. Elevene sier at det kristne verdigrunnlaget for skolen har vært en positiv del av året, og alle opplever at de er møtt med respekt, sier Lövgren. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.