Vyborghjelpen nådde nesten målet

Nær 500 000 kroner ble samlet inn til hjelpearbeid i Russland i løpet av basaruken i begynnelsen av september. Nestleder Gudrun Longva i Vyborghjelpen er fornøyd med resultatet.

− Det er vi veldig fornøyd med. Vi var veldig nær målet, sier en glad Longva til sambåndet.no, på telefon fra Kreta.

I begynnelsen av september var det basaruke til inntekt for Vyborghjelpen. Det ble samlet inn mellom 470 000 – 480 000 kroner, ifølge Longva. Målet de hadde satt seg, var å samle inn 500 000 kroner. Pengene skal gå til de forskjellige prosjektene Vyborghjelpen har, som evangeliesentre, et barnehjem og lønn til diakon.

Støtte fra bygdefolket
− Det var ganske godt besøkte basarer. Bygdefolket møtte opp. Det er utrolig fint å få støtte i bygda. De trofaste holder på. Det er ikke lett å få folk til å arbeide med basar. Jeg vil gi masse ros og omtale til lokale folk. Det er de som gjør basar mulig. Æres den som æres bør, sier Longva.

− Noe spesielt som skjedde på basaruken?

− Det var god gammeldags basar med mat og kaffe. Folk koste seg. Så legger vi vekt på å ta i bruk gode lokale sangkrefter.

Hjelpesendingstur
Og ”basarkameratene” Jon Teigen, Jostein Mulelid og Johannes Stokke fra Vyborghjelpen deltok på alle basarene i løpet av uken og holdt innlegg og viste bilder fra Russland.

Den 10. november skal det være ny hjelpesendingstur til Vyborg og St. Petersburg. Pengene som er samlet inn, skal da overleveres.

− Fortsatt er det ledig plass. Det går buss fra Kristiansand, Bergen og Ålesund, forteller Gudrun Longva.

1 svar
  1. Gunnar Sørmo says:

    Vi håper på en god basar i Blomsterdalen med god hjelp av frivillige og bygden på basaren. Vi har allerede begynt å planlegge loddsalget.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.