Klungland: – Blir spennende å følge dem

- Dette handler om samfunnet, ikke om meg, sier Kjetil Klungland om prøveløslatelsen av to av de Nokas-dømte.

Høyesterett besluttet i dag at Nokas-dømte Kjell Alrich  Schumann og Metkel Betew kan prøveløslates etter å ha sonet minstetiden på ti år av forvaringsdommen. Retten mener at det ikke lenger er en nærliggende fare for at de to på ny vil begå en alvorlig forbrytelse.

Kjetil Klungland, sønn av politimannen som ble drept under Nokas-ranet i 2004, sendte en skriftlig kommentar til enkelte medier, og også Sambåndets redaksjon har mottatt denne.

Klungland holdt et sterkt foredrag med vekt på tilgivelse på Indremisjonsforbundets Arbeidermøte i januar 2014. Sambåndet brakte et stort intervju med ham i februarutgaven, og en sak basert på foredraget ble publisert på sambåndet.no i august.

Her er Kjetil Klunglands uttalelse i dag:

«Jeg har notert meg Høyesteretts vurdering om gjentakelsesfare for nye kriminelle handlinger av Schumann og Betew. Jeg mener vurderingen skal handle om samfunnets vern mot kriminelle handlinger, ikke om mine følelser som etterlatt. Jeg opplever ikke løslatelsene som noen trussel mot meg personlig. Jeg har ikke behov for at verken Schumann eller Betew skal få en lengst mulig straff.

Jeg mener det er riktig at det skal være et høyt forkus på rehabilitering under soning. Så det blir spennende å følge dem videre i fremtiden på hvordan de velger å forvalte sine egenskaper til å bidra til et bedre samfunn. Først da vil vi få svar på om de virkelig har blitt rehabilitert. Jeg har et sterkt ønske om at de bruker sin mulighet til å bidra, på en god måte.»

Les også: – Jeg tilgir for min egen del

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.