Guds ord til folket – via amerikansk fotball

OPPDATERT - NÅ MED VIDEO: Forbundsstyremedlem Reidar Røyland gikk inn i rollen som quarterback Aaron Rodgers i andakten på Indremisjonforbundets Arbeiderfest lørdag kveld.

Foran over 200 festkledde gjester kastet nestlederen i forbundsstyret dressjakka allerede før han gikk opp på talerstolen. Fra en medbrakt plastpose fisket han opp en ball og en fargesterk trøye, bekjente at han var stor tilhenger av amerikansk fotball, og at han nå, når sesongen nærmer seg klimaks, forholdt seg til en annen tidssone.

Mens Røyland iførte seg drakten til den 112 kilo tunge quarterbacken på The Green Bay Packers, minnet han om mottoet til Indremisjonsforbundet (ImF): Guds ord til folket. Med den forbausende velsittende trøya trukket over hvit dresskjorte, begynte han å forklare reglene i det generalsekretær Erik Furnes i ImF etterpå skulle komme til å beskrive som den «merkverdige idretten».

Ballfordeler

Quarterbacken (QB), kan ifølge nettleksikonet Wikipedia oversettes med ballfordeler og kaptein på det angripende laget.

– En quarterback, som Aaron Rodgers, kan i vår sammenheng sammenlignes med en forkynner, sa Røyland og vinket til seg to «robuste karer» i skikkelsene til kretsleder Asle Hetlebakke i Nordhordland Indremisjon og administrasjonsleder Kenneth Hjortland i Bergens Indremisjon.

Guds ord

Ballen var Guds ord, som forkynneren fikk kastet til seg (ved en såkalt snap) av en center (Jesus/Hjortland), og de fem staute karene i offensive line (Hetlebakke) skulle beskytte QB-en slik at han ikke mistet ballen, men kunne fortsette å angripe for sitt lag.

– Vi kan tenke oss at disse fem sterke karene i vår sammenheng er bønnekjemper som beskytter forkynneren fra fall og for de som vil ødelegge for Ordet. Vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot «ondskapens åndehær i himmelrommet», siterte Røyland fra Efes 5,12.

Touchdown

Neste «spiller» opp var sykepleier Marit Hauge, som fikk rollen som receiver – mottaker – som tok imot gudsordet fra forkynneren og løp – brakte det videre – til andre mennesker i sin hverdag.

– Først da kan vi få en touchdown – at ballen kommer inn i motstanderens målsone og gir laget poeng, sa Reidar Røyland til et lydhørt publikum.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.