Band på nådens grunn

Vokalbandet Kerysso er ute med sin første CD. Den har et klart evangelisk budskap.

Kerysso betyr å forkynne på gresk. Og det er det vokalbandet Kerysso fra Auklandshamn i Sveio gjør. Det bekrefter Sveinung A. Andersen som synger tenor og spiller diverse instrumenter på bandets første CD, i tillegg til å være produsent. Bandet hører til menigheten Filadelfia Auklandshamn. Det startet som et lovsangsteam i 2006.

− Kerysso er brukt flere ganger i Det nye testamentet, blant annet i Lukas 4, 18-19 hvor Jesus siterer fra Jesaja og sier at han vil «forkynne et nådens år fra Herren». Vi har et ønske om å forkynne evangeliet om Jesus gjennom musikk, forteller han.

Evangelisk fokus
CD-en kom ut i desember, men er ingen juleplate. Den inneholder flere kjente sanger, som «Deg å få skoda» og «Kallet». Tittelen på CD-en er forkynnende, «Gi meg Jesus».

− Vi har oversatt den engelske sangen «Give me Jesus» til norsk. CD-en er en blanding av forskjellige stilarter, med et evangelisk fokus. Det er en CD som jeg tror folk vil kunne kjenne seg igjen i. Ikke fordi man har hørt det før, men fordi tekstene og uttrykket er lett å relatere seg til, forklarer Andersen.

«Gi meg Jesus» er ikke hans første CD. Han har tidligere utgitt flere plater med gruppa SUM, samt soloplate. Bandet Kerysso består ellers av hans kone Erna Vestvik Andersen, Ruth Linda Årre, Carina Dagny Tysvær, Sigbjørn Tysvær, Oddrun Jacobsen, Jarle Jacobsen og Lisbeth Våbenø. Alle jobber med musikken på fritiden og har andre jobber utenom. Andersen jobber til daglig som politiadvokat i Haugesund.

God hobby
− Det er vanskelig å leve av musikken. Det er usikkert økonomisk. Men det er godt å ha som hobby, svarer han på spørsmålet om hvorfor han ikke har musikken som levebrød.

− Hva betyr sangene på «Gi meg Jesus» for deg?

− De betyr mye, og det betyr mye at de er evangeliske. Så lenge innholdet er godt og det kommer frem, spiller det mindre rolle hva slags sjanger det er.

Andersen har tilknytning til Indremisjonsforbundet. Faren er rektor ved KVS Lyngdal og selv har han jobbet på Lyngdal Bibelcamp og spilt der de siste 10 årene. Også i år skal han spille der, da med Kerysso, som skal ha konsert der den 17. juli.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.