Inspirert av Holy Riders

Ungdommene i Refuel er begynt å mekke mopeder og ser frem til å kjøre dem.

Ungdomsklubben Refuel har møter annenhver fredagskveld på Rong bedehus i Øygarden. Lørdag 17. januar startet klubben med et nytt prosjekt, en mopedklubb. Det skal ifølge daglig leder Kenneth Foss i ImF-Ung være den første mopedklubben i ImF.

− Det var ikke de voksnes forslag. Det var ungdommene Kristoffer og David Nordvik, som – etter å ha hørt om Holy Riders –  snakket om at det kunne være morsomt med en mopedklubb i Refuel, Refuel Riders, forklarer menighetspedagog Hogne Berland.

Han er ansatt i Øygarden kirkelige fellesråd, men noe av arbeidstiden bruker han i Refuel, som er tilknyttet Indremisjonsforbundet.

Mekking og andakt
Så langt har 15 ungdommer i alderen 14-16 år meldt seg på og sagt at de er interessert i å begynne i mopedklubben. Opplegget er mekking og andakt i garasjen hjemme en gang i måneden. Faren til to av guttene stiller garasjen sin til disposisjon. Den første samlingen var lørdag 17. januar.

− Det var åtte stykker som kom. Så viste det seg at alle mopedene var i så god stand at det ikke var behov for så mye mekking. Og prosjektmopeden som vi skal få, kommer neste gang. Etterpå gikk vi inn og spiste pizza og hadde MC-quiz og andakt. Noen kunne en masse om MC. Vi har fått tilbakemelding fra ungdommene at de syntes det var gøy og litt annerledes enn en vanlig kristen ungdomsklubb.

Berland har også fått tilbakemelding fra flere foreldre som er interessert i å være med og hjelpe til.

Morsomt prosjekt
Når det blir bedre kjøreforhold ut over våren, kommer ungdommene også til å kjøre mopedene.

− De som har moped, tar den med seg. Bare to av ungdommene har mopedlappen, og det er kanskje 3-4 av dem som har moped, forteller Berland.

− Så de har ikke lov til å kjøre, og de må veksle på å få kjøre?

− Alle har selvfølgelig planer om at de skal ha lappen. En del vil få lappen i løpet av året, sier Berland.

Refuel Riders har allerede T-skjorter og logo klar, så ingen skal være i tvil om hvilken klubb det er snakk om.

− Alle synes det er et morsomt prosjekt. Vi voksne synes det er artig at ungdommene selv hadde ideen. Så får vi se hva som kommer ut av det, sier Hogne Berland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.