Med mat til løpsfolket

Ungdomssenteret Vestre Jakobselv sørger for mat til deltakere og tilskuere i Finnmarksløpet. Til gjengjeld får senteret gode inntekter og god markedsføring.

Daglig leder Siren Merethe Jankila på Ungdomssenteret i Vestre Jakobselv har travle dager. Det er Finnmarksløpet, og hun er med og sørger for at folk får mat. På løpets sjekkpunkt i Varangerbotn har Finnmark Indremisjon kafé hvor det serveres middag og kaffe og kaker til deltakere og tilskuere. Kafeen er døgnåpen.

− Vi er så heldig å ha med lokale folk og folk fra senteret som frivillige. Til sammen er vi cirka 15 stykker. Noen baker, noen er på kafeen, og noen lager middagen, sier Jankila.

Fantastisk opplevelse
Kjersti Foss er en av de frivillige. Hun har reist helt fra Sotra utenfor Bergen for å være med. Idet Sambåndet ringer er hun på farten.

− Nå braker det løs. Vi har vært på hundesledetur i helgen. Og nå skal vi være med på dugnad. Vi er på leirstedet på Vestre Jakobselv og planlegger og pakker for å dra til Varangerbotn, forteller Foss.

Hun er sammen med to venninner for andre gang.

− Det blir ikke siste gang. Jeg tror ikke det. Det er en helt fantastisk opplevelse og en veldig spesiell atmosfære. NRK følger løpet, og det er mange som er interessert. Det er en stor happening her. Alt dreier seg om Finnmarksløpet. Det er et svært apparat, cirka 600 frivillig. Så hjelper vi senteret med å få inntekter, og det er en god motivasjonskilde, sier Foss.

Lammekjøtt og kaker
Menyen på kafeen er lokalt lammekjøtt og hjemmebakte kaker.

− Vi steller i stand 150 middager og flere hundre kopper kaffe, forteller Jankila.

Finnmarksløpet begynte den 7. mars og varer til 14. mars. Det går fra Alta til Kirkenes og tilbake til Alta, en løype på totalt 100 mil. I år er det VM i hundekjøring, og Jankila regner med at det er over 100 deltakere, deriblant Lars Monsen – kjent fra turprogrammer på NRK – pluss hjelpere og flere hundre tilskuere.

Gode tilbakemeldinger
− Hvorfor er du med på dette?

− Det er femte året jeg er med. Egentlig var det en menighetsforening som begynte med kafeen. Men de klarte ikke å fortsette. Jeg ble spurt om å overta og sa ja. Det er kjempeartig å være med og en veldig spesiell opplevelse. Vi får inntekter til leirstedet, og vi får markedsført det, svarer Jankila.

Hun har bare positive erfaringer med kafeen.

− Det er hektisk, masse å gjøre. Vi får veldig gode tilbakemeldinger. Folk er glad for å få hjemmelaget mat og hjemmebakte kaker. Noen gir gaver. De hører hva vi jobber med, og de synes det er viktig å støtte arbeidet, forteller hun.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.