Vellyd på 55+

Forrige uke var ikke Bildøy Bibelskole full av studenter, men av seniorer fra 55 år og oppover.

Sambåndet.no sjekker stemningen på Bibel og Fellesskap 55+ og tar Alf Skeie, Kirsten Vikøren og Ingebjørg Sæle til side for å høre hva de synes om stevnet.

Alf Skeie har vært med på Bibel og Fellesskap i ca. 10 år.

− Det er veldig godt miljø. Jeg treffer mange mennesker som jeg er blitt kjent med på disse treffene. Det setter jeg stor pris på. Jeg har bare positivt å si om treffet. Det er god åndelig føde, det som blir forkynt, sier han.

God mat og god seng
Ingebjørg Sæle har også vært på Bibel og Fellesskap flere ganger.

− Det er kjekt at det kommer nye. De er flinke til å få tak i gode bibeltimeholdere. Jeg bor i Øygarden.  Det er fint når en ikke trenger å reise så langt. I går (onsdag 10. juni, red.anm.) var det mye, variert og tett program, men vi får tid til å hvile, forteller hun.

Kirsten Vikøren er for første gang på Bibel og Fellesskap. Hun fikk høre om stevnet av Alf Skeie og fikk lyst til å melde seg på.

− Det er god mat og god seng. Før har jeg vært med på kortkurs. Da var ungdommene på Bibelskolen ikke ferdig på skolen, og de bodde tettere for at vi skulle få plass. Nå er det ingen ungdommer her, for de er ferdig på skolen, sier Vikøren og er enig med Skeie når det gjelder forkynnelsen.

− Og lederne utfyller hverandre. Jeg er veldig glad for at jeg meldte meg på, tilføyer hun.

Sæle synes å merke at det er en oppgang i oppslutningen om Bibel og Fellesskap.

− Det er flere påmeldte i år enn i fjor. Før var det mange på disse treffene, så var det en nedgang. Nå ser det ut til at der er en oppgang igjen. Det kom flere på kveldsmøtet i går. Da var det fullt, forteller hun.

På stand
n-bof-2015-fotoBRNansy Thormodsæter og Jorunn Strømme benytter Bibel og Fellesskap til å stå på stand for Israelsmisjonen. Samtidig får de med seg noe av programmet.

− I går var det fint kveldsmøte med tale av rektor Gunnar Ferstad og sang og musikk av «Godt Nytt» fra Nesttun, et flott kor, sier Thormodsæter.

På standen selger de hudpleieprodukter fra Dødehavet og Galilea.

− Vi fikk solgt en del i går, for ca 5 000 kr. Jeg synes det er fint at vi får stå her på Bibelskolen. Folk kan kjøpe kremer, og samtidig støtter de Israelsmisjonen, forteller Thormodsæter.

Stor oppgave
«Stevnesjef» Anja Ulveseth Heggen har det travelt, men tar seg tid til å veksle noen ord med sambåndet.no. Hun er fornøyd med årets Bibel og Fellesskap.

− Det er en flott gjeng og et flott program. På Bibelskolen er de flinke til å legge ting godt til rette for oss slik at vi har et godt samarbeid, og lederteamet gjør en god jobb, sier Heggen.

Per Helleve fra Voss har vært med i lederteamet i 5-6 år.

− Jeg ble spurt av Karl Johan Hallaråker om jeg ville bli med i lederteamet. Jeg sa ja, for jeg synes det er en stor oppgave. Den diakonale og sosiale kontakten er veldig viktig. Jeg har hørt folk si: «Vi var på treffet i fjor og levde lenge på det, og vi har gledet oss til dette treffet», forteller han.

− Så må du få med at Per er humoreksperten, skyter Skeie inn og vil ha frem at Bibel og Fellesskap er et sted hvor humoren får slippe til.

− Her er en del som bruker rullator. Det viser at det er et behov. Og folk vil komme igjen, sier Helleve.

Ikke pensjonist for Gud
I det han snakker om rullator, dukker en hjemmesykepleier opp. Hun har avtale med en av deltakerne om å stikke innom med medisinen, slik at vedkommende kan delta på stevnet. De finner hverandre, og deltakeren får medisinen sin.

− Men Bibel og Fellesskap er ikke bare for eldre. Det er også for 50- og 60-åringer. De strever vi litt med_DSC1285 å få tak i, avslutter Helleve før han går videre.

Det er pause, og han og Vikøren tar initiativ til trim. De får noen med seg, mens andre synes det er mer interessant å lese avisen, og andre igjen vil heller slå av en prat før programmet fortsetter med bibeltime.

Asbjørn Kvalbein er dagens bibeltimeholder. Han taler over temaet «Min plass i forsamlingen».

− Du er ikke pensjonist for Gud. Gud kan bruke oss alle, sier Kvalbein og nevner Fil 1,3-8 for å utdype: − Paulus var i fengsel og kunne ikke gjøre så mye. Men han skriver om fem aktiviteter han driver med: Han takker, han ber for vennene sine, han oppmuntrer dem, han tenker på vennene sine og står sammen med dem, og han lengter etter dem. Å lengte etter noe betyr å se frem til noe med glede. Disse aktivitetene kan man gjøre, selv om man ikke klarer å være fysisk aktiv. De viktigste tingene skjer i Åndens verden. Du får være en del av Guds store familie, sier Kvalbein, og forsamlingen smiler og nikker.

n-bof-2015-3-fotoBR

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.