Padler mot rus

Den neste uken skal Ivar Espelid og fire kamerater reise fra Bergen til Stavanger, ikke med bil, men med kajakk. Samtidig skal de samle inn penger til et godt formål.

I dag legger fem karer ut på padletur fra Turøy på Sotra til Stavanger. Det som er litt spesielt med denne padleturen, er at det samtidig skal samles inn penger til et godt prosjekt, nemlig oppussing av storstuen på Nappane Mottak og Omsorgssenter for rusmisbrukere i Lindås.

Derfor heter prosjektet «Wild and Free. Padling mot rus». De fem som skal på tur, Asbjørn Haugstvedt, Geir Hamlott, Tor Kålås, Magnar Turøy og Ivar Espelid, bor på Sotra og går i samme bibelgruppe.

− Vi kaller den Jesusgruppen, forteller Espelid.

Han er med i styret for Turøy Bedehus. Ellers har de fem vennene forskjellig kristen bakgrunn og tilknytning til Indremisjonsforbundet.

Padleerfaring
− Og hvordan er det med padleerfaringen?

− Alle har erfaring med padling, men det er ulikt. Geir er den som har mest erfaring. Han er instruktør. Jeg begynte å padle i 2007 da jeg gikk på Fjellheim bibelskole i Tromsø, forteller Espelid.

Det var i fjor høst ideen om å padle Bergen–Stavanger tok form, men som nå er blitt Sotra–Stavanger.

− Geir har padlet mange plasser, men ikke mellom Bergen og Stavanger. Nå ville han ta den turen, og vi ville bli med, forklarer Espelid.

Siden har kameratene lagt seg i trening og padlet jevnt, særlig etter jul.

Et hjem
− Hvorfor valgte dere å støtte Nappane?

− For min del har jeg hatt nære venner som har fått hjelp fra Nappane. De har ikke hatt tilbakefall, og det går veldig fint. Det er alltid fine møter når folk fra Nappane kommer på besøk på Turøy bedehus, og det er også fint å være der ute på møter. Det er mer et hjem enn en institusjon.

For å få i gang innsamlingen har de laget en Facebookside hvor det nå er 500 medlemmer, og hvor det er oppgitt et kontonummer. Etter hvert vil det komme en søyle som viser hvor mye som er samlet inn. Det er foreløpig kommet inn 6050 kr til prosjektet. Espelid vil ikke oppgi noe konkret sum som de ønsker å samle inn, men han er spent på hvor mye klarer å få inn.

− Vi har også sendt mailer til bedrifter for å få sponsorer, forteller Espelid.

Overveldet
Daglig leder Steinar Valdersnes på Nappane Mottak og Omsorgssenter er meget begeistret for prosjektet.

− Det er helt fantastisk. Jeg er så overveldet over at folk er så kreative og legger sånne planer for å hjelpe folk. Jeg er så enkel at jeg tror det er Gud som hjelper. Det er flott at de står opp for denne gruppen, rusmisbrukere, som vi har lett for å se ned på, sier han.

− Hva betyr prosjektet for Nappane Mottak og Omsorgssenter?

− Det betyr at vi får et mye finere rom, og at det blir bedre isolert. Vi ønsker å isolere det i hvert fall på innsiden, men gjerne også på utsiden.

«Rock mot rus»
Innsamlingen stanser imidlertid ikke når turen til Stavanger er ferdig. Til høsten er planen å ha tre konserter, «Rock mot rus», med Hans Inge Fagervik med flere.

Turen startet som sagt i dag tidlig, og karene regner med å være i Stavanger neste helg. De vil overnatte i telt underveis. Ruten vil gå på innsiden av Sotra og Øygarden og over til Austevoll og Bekkjarvik og Fitjarøyene, Sletta, Haugesund, Boknafjorden og Stavanger.

Sletta er det tøffeste området, og der har padlekameratene en plan B; en kan padle på innsiden av fjordsystemet på grensen mellom Hordaland og Rogaland. Da må de dra/transportere kajakkene 2 km.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.