Forening byttet krets

Forkynner Johannes Kleppa vil ha både en sterk forsamling og en sterk krets.

− Jeg tror vi har en utfordring vi må ta på alvor. Misjonsstrategisk er det viktig å finne en god balanse og god samhandling mellom forsamling og krets, mener forkynner Johannes Kleppa.

Han synes han kan se en tendens hvor forsamlingene støtter mindre opp om fellestiltak for å nå ut til nye områder, og at kretsleddet på den måten kan være svekket.

Må satse lokalt

− Vi må satse lokalt. Det er viktig å bygge sterke lokale forsamlinger på bedehuset, for at vi skal nå ut. Samtidig trenger vi kretsnivået som har ansvar for fellestiltak, leirarbeid, skolearbeid, talere og for å nå ut der det er lite arbeid. Forsamlingene konsentrer seg gjerne om sitt eget. Så kan det diskuteres om kretser skal være store eller små. Kretsleddet er særlig viktig for å sende ut forkynnere, evangelister og lærere, sier Kleppa.

Skiftet krets

Selv er han med i Hilleren Misjonsforening og er tidligere formann i foreningen. Inntil for noen år siden var forsamlingen medlem av Midthordland Indremisjon, kretsen som den hører til geografisk. Så besluttet forsamlingen at den heller ville være medlem av Bergens Indremisjon.

− Historisk var Hilleren i Mathopen knyttet til Midthordland. Bygdene og bedehusene var mer selvstendige, og det var mindre kontakt med byen. Mathopen ligger geografisk i Bergen og kontakten med sentrum har gjennom åren blitt sterkere, og en del av forsamling gikk allerede i Betlehem og i YA. Da var det naturlig å melde seg inn i Bergens Indremisjon. Det svarer til en realitet som har vokst frem, forteller Kleppa og forsikrer at vedtaket ikke hadde noe med Midthordland Indremisjon å gjøre, men var en misjonsstrategisk vurdering.

Samarbeid med kretsen

Hilleren Misjonsforening er en liten forsamling som driver med barne- og ungdomsarbeid, men forholdsvis lite møtevirksomhet ellers.

Hva slags kontakt har Hilleren Misjonsforening med Bergens Indremisjon?

− Vi har samarbeidet med Bergens Indremisjon om diakoniarbeid og barne- og tenåringsarbeid i Mathopen, og en del av medlemmene hos oss er også aktive i Betlehem, svarer Johannes Kleppa.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.