Adventskalender med andakt i

Preik.tv og foross.no samarbeider om en adventskalender som skal hjelpe folk til å bruke adventstiden til å forberede seg til julen.

Ingvald Kårbø

Ingvald Kårbø

– Adventstidens og julens budskap kommer lett i bakgrunnen i alt vi skal gjøre i den tiden. I stedet for ventetid og forberedelse blir det en travel tid. Vi ønsker å gjøre noe som kan bidra til å hjelpe folk til å forberede seg til julen. Det er bakgrunnen for adventskalenderen, forteller Ingvald André Kårbø i foross.no.

Peke på Jesus
Han snakker om samarbeidsprosjektet foross.no og preik.tv har i år om en adventskalender. I adventstiden vil det hver dag legges ut en video hvor innholdet er en profeti fra GT, hvordan Jesus kom for å oppfylle den profetien, og hvordan vi kan anvende dette i dag. Adventskalenderen kommer også til å ligge på dagen.no hver dag gjennom hele advent.

– Vi håper kalenderen kan være med og gi en dypere og bredere forståelse av hvem Jesus er. Han kom til jorden for å frelse oss fra synd. Det skal også hjelpe oss i dagens situasjon med å rette blikket på det som er vårt håp. Hovedsaken er å peke på Jesus. For det andre vil vi vise hvordan Bibelen henger sammen og vise de lange linjer. Så vil vi være med og gjøre foross.no og preik.tv enda mer kjent, sier Kårbø.

Samarbeid
Det var foross.no som hadde ideen om en adventskalender, men før det hadde nettkonsulent Kjetil Fyllingen i ImF-Ung tatt kontakt.

– Jeg tok kontakt med dem for å høre om de var interessert i å samarbeide, forteller Fyllingen.

– Hvorfor samarbeid med foross.no?

– Nei, hvorfor ikke? Foross.no er en veldig positiv side, og det er veldig positive folk som står bak.
De som er filmet og bidrar i adventskalenderen, er blant andre Knut Kåre Kirkholm, Andreas Evensen, Gunnar Johnstad, Christian Lilleheim og Ingvald André Kårbø. Innslagene er på cirka fem minutter.

Kjempebra prosjekt
– Det er et kjempebra prosjekt, men det er mer jobb enn det jeg hadde tenkt. Plutselig skulle vi lage 24 andakter. Vanligvis har preik.tv 52 andakter i året. Men jeg var klar over at det ble en del arbeid.

– Blir det ferdig til 1. desember?

– Det skal bli det. 22 av andaktene er filmet, så det er bare to igjen, sier Fyllingen.

Ingvald André Kårbø har et ønske for adventskalenderen:

– Jeg håper at folk kan sette av fem minutter om dagen for å få med seg andaktene som får frem julens hovedbudskap.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.